Predsjednik Hrvatskog sabora: “Slijedimo Tuđmanovu politiku, to je državnik koji je svoju viziju pretočio u stvarnost”

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u petak je, govoreći o 100. godišnjici rođenja Franje Tuđmana,istakao kako je on bio državnik koji je svoju viziju pretočio u stvarnost, koji je okupio hrvatski narod i znao ga voditi.

Tuđman je bio povjesničar i državnik, koji je svoju viziju pretočio u stvarnost. Čovjek koji je cijeli svoj život posvetio borbi za suverenu i neovisnu Hrvatsku. Znao je kako voditi hrvatski narod, ljudi su to prepoznali i vjerovali su Tuđmanu”, poručio je Jandroković na Mirogoju.

Tuđman je postavio temelje moderne Hrvatske, pa je važno upoznati mlade s njegovim likom i djelom, mišljenje je Jandrokovića.

“Tuđman je utemeljitelj HDZ-a, od njega smo naučili da budemo široki u shvaćanju politike, da okupljamo i budemo uključivi, a ne isključivi kao pojedinci koji su se odlučili na ovakvu vrstu obilježavanja”, kazao je, prenosi Fena.

Naveo je kako današnji HDZ slijedi Tuđmanovu politiku.

“Pokušavamo i činimo to, dobiti širinu koju neki ne prepoznaju”, poručio je.

Jandroković je također komentarisao jučerašnju raspravu u Hrvatskom saboru o SDP-ovu prijedlogu zakona o pobačaju poručivši da se u ovom mandatu najvjerojatnije neće ići u njegove izmjene.

“Ovo je vrlo zahtjevno i kompleksno vrijeme s obzirom na epidemiju i rat u Ukrajini. Moramo voditi računa o stabilnosti Hrvatske, ne ići s temama koje izazivaju nove podjele”, rekao je.

Smatra da su lijeve političke opcije “iskoristile ličnu tragediju i dramu trudnice Mirele Čavajde” kako bi progurale novi zakon o pobačaju, a SDP-ov prijedlog zakona je “nedorečen” pa sigurno neće proći u Saboru.

Objašnjavajući zašto Sabor još uvijek nije ispoštovao preporuku Ustavnog suda da se prilagodi aktualni zakon o pobačaju, koji je donesen prije više od 40 godina, Jandroković kaže da je, kada se “stave na vagu” te preporuke i podjele koje bi rasprava izazvala u društvu, bolje ne napraviti ništa.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.