Svijet / Zanimljivosti

Preminula trudnica: Ljekari nisu mogli pomoći majci petero djece

Test je potvrdio da je bila pozitivna na koronavirus, ali nije moguće tvrditi da je smrtni ishod povezan sa zarazom

U Opštoj bolnici u Požarevcu u petak navečer preminula je trudnica I.M. (32) iz Kostolca, dovezena u bolnicu oko 19.10, u veoma teškom opštem stanju.

Prema riječima Danka Nikolića, direktora bolnice, kod nje su od tegoba dominirali bolovi u donjem dijelu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

– Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu, jer je ona majka petoro dece. Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju, pritisak joj je bio nemerljivo nizak, i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga, rekao je Nikolić za Novosti.

Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta hitnoj hirurškoj intervenciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usljed pucanja čira na želucu.

– Ekipa lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, u petak uveče, u 22.35 sati, rekao je direktor.

On je naveo da su laboratorijske analize, između ostalog, pokazale enormno nizak nivo hemoglobina koji je bio 12, a referentna vrednost je iznad 120. Nivo eritrocita – crvenih krvnih zrnaca, bio je 30 puta niži od graničnih vrijednosti. Sve to ukazuje na veliki gubitak krvi prije intervencije ljekara.

Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski test koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog Covid-19. Prema riječima direktora Nikolića, nije moguće tvrditi da je smrtni ishod ove trudnice povezan sa koronavirusom.

 

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button