Pri kraju radovi na novim dječijim igralištima u MZ Skokovi i Pećigrad

U skladu sa definisanim prioritetima i projektima iz oblasti društvenog razvoja koji su utvrđeni u Strategiji razvoja Grada Cazina za period 2011-2020, Služba za upravljanje razvojem Grada Cazina je izradila aplikaciju za projekat „Izgradnja parkovskih igrališta za djecu“. Navedena aplikacija je prihvaćena za finansiranje od strane Ambasade Republike Bugarske, te je na osnovu potpisanog Sporazuma Gradu Cazinu odobren iznos od 20.000,00 KM. Grad Cazin učestvuje u finansiranju projekta sa iznosom od 7.828,45 KM dok je njegova ukupna vrijednost 27.828,45 KM.

Cilj ovog projekta je unapređenje sadržaja za zabavu i slobodno vrijeme namjenjenih djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta na području Grada Cazina, a kroz njegove aktivnosti su izgrađena parkovska igrališta u mjesnim zajednicama Pećigrad i Skokovi koja uključuju ljuljačke, tobogane, penjalice, klackalice i druge sadržaje zabavnog karaktera koji će završetkom zimskog perioda biti na raspolaganju djevojčicama i dječacima sa područja ovih mjesnih zajednica.

Kako saznajemo, na uređen teren će se postaviti podloga riječnog šljunka, čime će projekat biti završen i igralište spremno za konačnu upotrebu.

 

Izvor: Služba za upravljanje razvojem Grada Cazina

Komentariši

%d bloggers like this: