Cazin

Protekla 24 sata: Policijska stanica Cazin imala jednu intervenciju na Ostrošcu

Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 7 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 192,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je jednu intervenciju na Ostrošcu, gdje je došlo do krivičnog djela “sprečavanje OSL-a u vršenju službene dužnosti”.

Cazinski vatrogasci imali su također jednu intervenciju, a radilo se o gašenju šumskog požara u Stijeni, Hadžina strana.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 30 pacijenata dok je sanitet korišten četiri puta.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje je uredno na području grada, nema planiranih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije dana 16.10.2020. godine od 08:00 do 08:30 sati za kupce trafopodručje Lojićka.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close