Svijet / Zanimljivosti

RATNI ZLOČINAC RATKO MLADIĆ DOBIO UNUTRAŠNJE KRVARENJE: OBRANA TRAŽI DA SE PREBACI U BOLNICU

Dragan Ivetić, branilac ratnog zločinca Ratka Mladića, izjavio je da je Mladićeva odbrana zatražila od sekretarijata i Žalbenog vijeća Mehanizma u Hagu da general hitno bude prebačen u bolnicu zbog sumnje da ima unutrašnje krvarenje.

Ivetić je naveo da je Mladiću hemoglobin sa nešto iznad šest, odjednom pao na 4,9, pri čemu su normalne vrijednosti između osam i 11.

On je za današnje “Večernje novosti” rekao da su, na osnovu podataka iz izvještaja pritvorskih ljekara, trojica nezavisnih specijalista, jedan iz SAD i dvojica iz Srbije, zabrinuti da Mladiću prijeti i smrtni ishod ako se ništa ne učini.

  • Sva trojica su dala isti zaključak da tretman koji su predložili pritvorski lkekari, a koji je tajan za javnost, nije dovoljan da mu se popravi stanje. S obzirom na to kako mu se naglo tokom oporavka od operacije debelog crijeva pogoršao nivo hemoglobina, oni vjeruju da bi uzrok moglo biti unutrašnje krvarenje – rekao je Ivetić.

On je naveo i da odbrana zahtjeva da se omogući da se prije statusne konferencija zakazane za 29. maj, sretne sa Mladićem, kako bi se pripremili, kao i da tokom statusne konferencije budu u istoj prostoriji da bi se mogli konsultovati.

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close