Ruska influencerica jecala zbog gašenja Instagrama, izgubila milione pratitelja (VIDEO)

Ruska influenserica je mislila je da je dobra ideja snimiti video u kojem plače zbog gubitka pratitelja i zarade nakon invazije Vladimira Putina na Ukrajinu i zabrane zapadnih društvenih mreža u Rusiji. Umjesto sažaljenja koje je očekivala, doživjela je val kritika i napada.

Moskva je pokrenula kazneni postupak protiv kompanije Meta u čijem je vlasništvu Facebook, optužujući je da je ekstremistička organizacija jer dopušta prijetnje smrću ruskim vojnicima. Meta tvrdi da je Rusija odsjekla 80 milijuna Rusa s Instagrama, a influencerima izbila kruh iz ruku,

NEXTA, platforma usmjerena na razotkrivanje stvarnog života pod Putinovom vlašću, objavila je video ruske beauty blogerice koja se rasplakala.

“Mislite li da mi je Instagram samo izvor zarade? Instagram je za mene život. Zbog njega se budim, s njim idem spavati je*enih pet godina”, započela je kroz jecaje. Dodala je da prolazi prvu fazu tugovanja zbog zabrane korištenja Instagrama.

NEXTA je uz njen video poručila da se više brine o svojoj zaradi nego o tisućama poginulih Ukrajinaca, ali i Rusa. “Njena najveća briga je to što ne može objavljivati fotografije iz restorana”, napisali su.

U trenutku kad je blogerica objavila video, ukrajinski grad Mariupolj je 13. dan bez hrane, vode i električne energije. Poginulo je više od 1500 civila, među kojima su i djeca. Video je dosad pregledan 1.3 milijuna puta.

Među onima koji su se požalili na zabranu Instagrama su ruske influencerice Liza Lukaševa i Anna Ivanova, koje su pozvale pratitelje da se prebace na Telegram i rusku verziju Facebooka VKontakte.

Izvor : Instagram/Index.hr

“Dragi moji prijatelji, Instagram će se ugasiti u našoj zemlji za svega nekoliko sati. Voljela bih ostati u kontaktu s vama i stvarati sadržaj za vas. Pretplatite se na moj kanal na Telegramu i VKontakteu. Obećavam da ću s vama komunicirati na engleskom i izvještavati vas o svom životu. Hvala vam na svemu“, poručila je.

Ivanova, koju prate 4.4 milijuna ljudi, poručila je: “Milijuni storyja, tisuće postova, tisuće sretnih uspomena koje sam podijelila s vama, vaša podrška, ljubav, glazba koju sam mogla dijeliti s vama, to nas je sve ujedinilo u veliku insta-obitelj. Skoro pet milijuna ljudi u deset godina. Sigurna sam da će stvari postati bolje, ali sad nam samo želim mir i snagu da ovo preživimo. Čekam vas na Telegramu i VK grupi.”

Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.