Ružnić tvrdi da je Sindikat iznio neistinu: Izmirene plaće za januar

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić reagirao je na navode Sinidkata predškolskog i osnovnog obrazovanja Unsko-sanskog kantona da će u martu dobiti januarsku plaću, čime se krši i Zakon o radu. Ružnić tvrdi da je sindikat iznio neistinu.

– Dana 16. februara 2022. godine, USK je finansijski deblokiran i institucije ovog kantona su odmah krenule sa radom u punom kapacitetu. Svim budžetskim korisnicima (pripadnici MUP, uprave, pravosuđe, predskolsko, osnovno, srednje i visoko obrazovanje, institucije kulture i KUS) uredno su izmirene obaveze plaća i toplog obroka za mjesec januar/22.

Svako politički instrusisano djelovanje pojedinih predstavnika sindikata neće zaustaviti rad ove Vlade na redovnim i zakonskim izmirenjima obaveza prema našim prosvjetnim radnicima, poštivanje kolektivnog ugovara i postepeno povećavanje plaća.

Žao mi je sto pojedini predstavnici sindikata bivaju portparoli one politike koja je ostavila naše prosvjetne radnika sa neisplaćenim određenim obavezama i po 17 mjeseci, neredovnim isplatama plaća, te ostavila neizmirene obaveze prema budžetskim korisnicima od preko 24 miliona KM – navodi Ružnić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.