Samsung radi na sklopivom ekranu za laptop

 

Kompanija Samsung već nekoliko godina priča o nadolazećem sklopivom smartphoneu, a sada je otkrila da radi i na sklopivom ekranu koji je namijenjen laptopima.

“Samsung sarađuje s proizvođačima ekrana s ciljem razvoja laptopa sa sklopivim ekranima koji se neće samo moći sklapati nego će omogućiti novo korisničko iskustvo”, rekao je Lee Min-cheol, potpredsjednik marketinga za PC u Samsungu.

Lee je to izjavio prilikom predstavljanja novih Samsungovih Flash laptopa u Seoulu u Južnoj Koreji. Dodao je da Samsung trenutno radi na razvoju velikog AMOLED ekrana za laptope. Kompanija je lider u svijetu kada je riječ o proizvodnji OLED ekrana, a ranije je predstavila nesalomivi fleksibilni OLED ekran.

Južnokorejski gigant je ove godine predstavio Notebook 9 Pen, 2in1 hibrid laptopa i tableta koji je rival Microsoftovom Surfaceu.

Detalja o novom laptopu nema, ali se svi nadaju da na njega nećemo čekati godinama kao što je slučaj sa sklopivim smartphoneom, uređajem koji ćemo napokon vidjeti naredne godine.

klix.ba

Komentariši

%d bloggers like this: