Sanjanka Šejla Grgić nova članica Divanhane

Šejlu Grgić bosanskohercegovača javnost, kao i regionalna, poznaje kao izvrsnu izvođačicu pop muzike koju zahvaljujući njenim obradama svjetskih hitova zovu “bosanska Adele”, ali je nerijetko bivala i angažovana na mnogobrojim projektima koji su uključivali izvođenje sevdalinke gdje se pokazala kao vrsna interpretatorica.

Ovu 24-godišnju studenticu magistarskog studija na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, apsolutnog sluhistu i djevojku izuzetnih vokalnih sposobnosti ubuduće ćemo moći slušati kao vokalisticu popularnog sevdah benda Divanhana.

“S velikim uzbuđenjem i zadovoljstvom vam predstavljamo našu novu članicu Šejlu Grgić, studenticu magistarskog studija na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu, kreativca, sanjara i vizionara. Svjetlo nekih novih generacija koje će satkati svijet za nas. Neko koga smo odavno željeli sresti. Neko s kim ćemo prigrliti neke nove melodije, započeti mnoge taktove, ispisati i tužne i sretne note, dotaći sevdah.
Sreli smo se nekada davno, na hodnicima Muzičke akademije, dok smo mi kao studenti sanjali o nekom novom sevdahu, kao Šejla danas. Sreli smo se opet, ljetos i od tada smo se sretali svaki dan. Nekada u našem kreativnom kutku, nekada u studiju, nekada u pjesmi, a nekada u stihu. I tako smo odlučili nastaviti naše druženje. Mi, Šejla i vi – naša draga raja, u ljubavi i sevdahu, dok nas glas nosi”, navedeno je na službenom Facebook profilu benda.

Divanhana će već u petak, 3. novembra, započeti svoju novu sevdah priču koncertom u Frankfurtu, dok će bosanskohercegovačka publika novu članicu benda moći upoznati 7. novembra na koncertu u Mostaru u dvorani Herceg Stjepan Kosača. Nakon toga bend nastavlja turneju u Danskoj, Sloveniji i Švedskoj.

Više informacija o aktivnostim Divanhane možete pronaći na službenoj stranici benda.

(inMedia)

Komentariši

%d bloggers like this: