Cazin

Saobraćajne nesreće i nasilje u porodici obilježili protekli 24h u Cazinu

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 19 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je tri intervencije. Krivično djelo “nasilje u porodici” evidentirano je u Begovim Kafanama, dok remećenja javnog reda i mira nije bilo.

U protekla 24 sata došlo je do dvije saobraćajne nesreće. Prva, lakša nesreća, se dogodila u Polju na lokalnom putu, a na M4,2 na Ćupriji, u kojoj su učestvovala 4 m/v, tri lica su lakše, a tri teže povrijeđena.

Cazinski vatrogasci imali su jednu intervenciju na Ćupriji, a radilo se o tehničkoj intervenciji prilikom saobraćajne nesreće.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 119 pacijenata dok je sanitet korišten pet puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a što se tiče elektrosnabdjevanja, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać- Cazin.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, u jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz rijećne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Početak je nove radne sedmice, pa se očekuje pojačana frekvencija vozila, posebno u većim gradskim centrima.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk II saobraća se naizmjenično, jednom trakom. Zbog povremeno pojačanog prometa vozila tokom dana, na ovoj dionici moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila-Tetovo-Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja na izlazu iz BiH bilježimo na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Hum i Doljani. Na ostalim graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.

 

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close