Šarović optužuje Dodika: “Bježanjem sa sjednica pustio je da druga dva člana Predsjedništva BiH rade šta hoće”

“Svojim bježanjem sa sjednica i nepreduzimanjem bilo čega da zaštiti Republiku Srpsku, Dodik i ekipa su direktni saučesnici u donošenja štetnih odluka po Republiku Srpsku”, izjavio je predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović povodom upućivanja instrukcije Predsjedništva BiH diplomatsko-konzularnoj mreži u vezi postupanja sa krizom u Ukrajini.

“„Napuštanjem sjednice Dodik je pustio druga dva člana Predsjedništva da sa dva glasa za, donesu svoje odluke, umjesto da je ostao i potegao pitanje vitalnog nacionalnog interesa, kao što je to znao učiniti na mnogo manje važnim pitanjima.“ istakao je Šarović.

Sada, kaže predsjednik SDS, potpunim i besomučnim lažima i zamjenom teza pokušava da sakrije svoje pogubne poteze.

“Umjesto da radi posao za koji je zadužen i zaštiti Republiku Srpsku, on bježi sa sjednice i pušta da druga dva člana Predsjedništva rade šta hoće i da u potpunosti preuzmu kontrolu nad institucijom koja donosi tako važne odluke i to u ovako kriznom vremenu“, naglasio je Šarović.

On je poručio da je upravo Predsjedništvo BiH zaduženo za spoljnu politiku i sve po pitanju Ukrajine radi se isključivo na njihov zahtjev i to upravo onako kako je Dodik, svojim bježanjem sa sjednice – pustio da desi.

“Pokušaj prebacivanja krivice na druge osobe u lancu proslijeđivanja instrukcije ove, najviše državne institucije, je klasično podmetanje kukavičijeg jajeta od strane Dodika i njegovih saradnika zaduženih za svakodnevne obmane javnosti“, zaključio je Šarović.

FENA

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.