BiHUSK

SDP BiH: Puna podrška doktoru Stevanoviću, SDA da isključi Hamdiju Abdića

SDP BiH najoštrije osuđuje krajnji i gnjusni primitivizam Hamdije Abdića, zastupnika SDA u Federalnom parlamentu, koji je ispoljio prema našem cijenjenom i uvaženom doktoru Dragana Stevanoviću.

“Porodica SDP BiH pruža nedvojbenu moralnu podršku Stevanoviću i podršku za njegov javni i politički angažman. Smatramo da SDA mora isključiti Hamdiju Abdića iz stranke nakon iskazanog primitivizma i javno osuditi taj čin, dok trenutna šutnja podrazumijeva da SDA toleriše primitivno ophođenje i stoji iza uvreda nanesenim Stevanoviću, ali i nepoštovanja prema ženama i majkama.
Smatramo da se o navedenom slučaju trebaju oglasiti i ostali javni akteri s jasnom osudom tog čina, kako bi spriječili razvijanje ove prakse, koju očito sve češće promovira SDA preko svojih najglasnijih vedeta stvarajući atmosferu linča i dajući primjer da je sve dozvoljeno u javnom prostoru.

SDP BiH još jednom želi poručiti da doktor Dragan Stevanović nije neko na koga će primitivni ispadi utjecati i ušutkati ga u njegovoj kritici stranački i bračno zarobljenih institucija, a koje bi trebale liječiti sve građane”, saopćeno je.

Nakon što mu je na Facebooku opsovao majku, Stevanović odgovorio ‘Tigru’: Hamdija je jedan primitivac, od njega ne očekujem izvinjenje

NAP

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button