USK

Šepić: ‘Neće Srbe iz BiH protjerati migranti, nego politika Milorada Dodika’

Predsjednik Nezavisnog bloka  u intervjuu za današnji broj Oslobođenja govori o migrantskoj krizi i problemima koje je stvorila Krajišnicima

Danas će predsjednik SNSD-a Milorad Dodik u Banjoj Luci razgovarati s načelnikom Bosanskog Petrovca o najavljenoj blokadi pokušaja da se migranti smjeste na Medeno Polje. Kako na to gledate?

– Milorad Dodik svako pitanje koristi za nacional-šovinizam, pa tako i ovaj humanitarni problem vezan za migrante. Dakako da to nema nikakve veze sa pravima Srba, Bošnjaka ili Hrvata, nego sa potrebom da se pomogne ljudima u nevolji. Govoriti da neko želi protjerati Srbe iz Bosanskog Petrovca zato što se želi napraviti migrantni centar je licemjerno i predstavlja anticivilizacijsku matricu. Uvjeren sam da građani u Bosanskom Petrovcu, Krajini i cijeloj BiH neće nasjesti na ovakve provokacije. Neće Srbe iz BiH protjerati migranti, nego to radi politika Milorada Dodika i njegovih pajdaša, što se i vidi u redovima pred konzulatima, u Banjoj Luci i drugim gradovima BiH.

Predsjednik Nezavisnog bloka u intervjuu za današnji broj Oslobođenja govori o migrantskoj krizi i problemima koje je stvorila Krajišnicima.

oslobodjenje


Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close