Severina u Brčkom trebala pjevati u bojama Ukrajine, spriječili je organizatori (FOTO)

SEVERINA Vučković prije dva dana je nastupila u Brčkom povodom 22. godišnjice uspostave ovoga grada distriktom Bosne i Hercegovine. Pjevačica je snimke s nastupa podijelila na Instagramu te zahvalila mnogobrojnoj publici koja je stigla na njezin koncert.

“Ovo je prekrasan Trg mladih u Brčkom, gdje sam prvi put pjevala u ponedjeljak navečer. To je bila velika ljubav na prvi pogled. Prepun Trg mladih, vaše ruke i pjevanje zauvijek će mi ostati u srcu. Bilo je hladno, ali to nas nije spriječilo da to bude baaaš dobra noć”, napisala je.

Severina je na koncertu nosila trenirku, a nekima se nije svidio njezin izgled pa su je iskritizirali u komentarima.

“E još da si ispoštovala te mlade ljude i obukla se kako dolikuje jednoj profesionalnoj muzičkoj umjetnici… Bilo bi sve ok. Uzeti od Brčko distrikta BiH toliki novac i doći u pamučnoj trenerci ‘kao iz kuće tek da si izašla’ to je toliko nepoštovanje tih mladih ljudi i samog grada i krajnje neprofesionalno i bezobrazno”, pišu u komentarima.

“Samo Severina u trenirci može napraviti spektakl”, brane je fanovi. “I meni kad se negdje ne ide idem u trenirci”, stoji u jednom komentaru. “Mogli ste ispoštovati ljude i prikladno se obući”, pišu.

Severini lokalni političar zabranio boje ukrajinske zastave?

No, Times.ba piše da je Severina u Brčko stigla u drugačijem stajlingu te da je na pozornicu htjela izaći u bojama ukrajinske zastave, ali da ju je u tome spriječio jedan političar. Pjevačica se fotografirala s obožavateljima u stajlingu plave i žute boje, a navodi se da je sličan stajling bio spreman i za njezine glazbenike na pozornici.

 

 

“Domaćin iz vlade Brčko distrikta BiH primijetio je što se sprema pa je hitno od organizatora tražio da se to ne smije dogoditi i da izvođač ne smije u tom izdanju izaći na pozornicu Brčko distrikta BiH i tako nastupiti”, navodi Times i dodaje da je siva trenirka koju je izabrala za nastup zapravo rezultat zabrane plave trenirke sa žutim detaljima.

Severina je, pozivajući publiku na koncert u Brčko, na Instagramu napisala da se i oni obuku u boje ukrajinske zastave.

“Lijepo se ovako probuditi, ali večeras želim biti s vama u Brčkom. Obucite se u plavu boju kao more i žutu kao sunce. I toplo se obucite, jer moramo biti zdravi. I umjetnica mora biti zdrava Konstrakta. Koja li je tajna zdrave kose Meghan Markle? Vidimo se večeras na Trgu mladih. Brčko, volim vas”, napisala je.

Sada je dio o plavoj i žutoj boji uklonjen iz opisa te fotografije.

 

 

Iz Severininog tima potvrdili su nam da je došlo do promjene planiranog outfita. Saznajemo da su se domaćini zabrinuli oko moguće reakcije dijela publike pa je Severina odlučila promijeniti odjeću kako ne bi došlo do incidenata. Iz njenog tima naglašavaju da je zanimljivo da je sporna trenirka zapravo i u bojama bosanskohercegovačke zastave, međutim pjevačica je na kraju ipak nastupila u sivoj trenirci.

“S obzirom na to da su rekli da bi nakon koncerta u Bosni izbio 3. svjetski rat, Severina nije htjela biti krivac za njega pa se presvukla… U trenirku druge boje. Nije htjela zakinuti svoju publiku za koncert; njima je ionako svejedno u čemu ona pjeva”, kaže nam izvor.

Index.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.