BiH

Slavo Kukić bez dlake na jeziku: Dodik će u zatvor, Zlatko je SDA-ov vođa ešalona, a Željko i Fahro – Bakirove vodonoše!

U razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem nemlosrdno je secirao goruća pitanja u Bosni i Hercegovini i njene aktere

Gost jučerašnjeg izdanja Centralnog dnevnika Face TV-a bio je doktor socioloških znanosti i revnosni analitičar aktuelnih zbivanja na bh. političkoj sceni, prof. Slavo Kukić. U razgovoru sa Senadom Hadžifejzovićem nemilosrdno je secirao goruća pitanja u Bosni i Hercegovini i njene aktere.

Razgovor je počeo osvrtom na odlazak Milorada Dodika u Tursku, za koga Kukić kaže:

– Mora se poći prvo od toga da Dodik nije strateg, on je operativac… Dodik se u čitavu priču dobro ukomponirao jer pokušava spasiti vlastitu kožu. Evidentno je da bi profunkcioniranje pravne države njega koštalo, kao i mnoge druge u BiH.

Na čemu temelji svoje tvrdnje da bi Dodik mogao završiti u zatvotu, šta misli o lideru stranke kojoj je donedavno ukazivao i vlastito povjerenje, Željku Komšiću, a šta o Fahrudinu Radončiću, te kako gleda na novo političko buđenje Zlatka Lagumdžije i Socijaldemokratski pokret, ali i kako gleda na ulogu Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića u aktuelnim događajima, pogledajte u priloženom videu…

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close