Snažan zemljotres pogodio Hrvatsku, osjetio se i u BiH: Sve se zatreslo, stijena je probila ogradu i razbila auto

0 Komentar
“Probudilo me, krevet se zaresao”, “Bome dobro je zatreslo”, “Dugo je trajalo”, neki su od komentara koje su stanovnici sa tog područja napisali na stanici EMSC-a.

Snažan potres zatresao je jutros u 5.59 sati Hrvatsku, a osjetio se i u našoj zemlji. EMSC je prvo javio da je potres bio jačine 4,8, ali iz Seizmološkog zavoda Hrvatske navode da je jačina bila 4,7 stepena po Richteru.

Epicentar zemljotresa bio je na dubini od deset kilometara i 13 kilometara jugoistočno od Šibenika, javlja EMSC.

Osjetio se i na splitskom te zadarskom području. Mnogi korisnici iz Šibenika, Vodica, Trogira, Splita, Zadra, Knina, Sinja, Brača… pišu na stranicama EMSC-a kako su osjetili potres.

“Par sekundi, grozno, zvuk užas, ne toliko lijevo desno, više gori doli”, “Sve se zatreslo, poprilično jako dobrih 6-7 sekundi”, “Trogir dobro je zatreslo. Tutnjava, i onda trešnja, namještaj se pomakao…”,”Jaki udar i zatim dugo podrhtavanje”, “Probudilo me, krevet se zaresao”, “Bome dobro je zatreslo”, “Dugo je trajalo”, neki su od komentara koje su stanovnici sa tog područja napisali na stanici EMSC-a.

– Imali smo jako puno poziva, ljudi su prestrašeni, sedamdesetak poziva do sad. Nema dojave o šteti, osim da je iz šume doletila stina, probila ogradu i razbila auto, rečeno je za medije u šibenskom centru 112.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina