Šokantna izjava bjeloruskog predsjednika: Kolaps Ukrajine je već počeo, bit će sravnjena sa zemljom

Šteta je što naši susjedi nisu naučili lekcije iz povijesti, kazao je Aleksandar Lukašenko

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da SAD gura Europu prema oružanom sukobu s Rusijom i Ukrajinom s ciljem slabljenja Rusije i uništenja Bjelorusije.

Lukašenko je to izjavio pred okupljenima na domoljubnoj tribini “Ovo je naša povijest” povodom Dana narodnog jedinstva.

“Sjedinjene Države guraju Europu u vojni sukob s Rusijom na teritoriju Ukrajine. Ne skrivaju svoje planove. Ugovori su sklopljeni za godine koje dolaze. Cilj je oslabiti Rusiju i uništiti Bjelorusiju.

Ukrajina će biti sravnjena sa zemljom. Kolaps Ukrajine je već počeo. Poljski, litavski i latvijski političari, očito, naivno očekuju da će se cjenkati za svoju budućnost u novoj geopolitičkoj realnosti”, rekao je Lukašenko, piše ruska prorežimska novinska agencija TASS.

Lukašenko kaže da te zemlje ponavljaju istu grešku s početka 40-ih godina prošlog stoljeća. Upitao je sjeća li se tko “čizme fašističke Njemačke i Hitlera”.

“Vodstvo Poljske tada je puzalo više nego itko drugi. I do čega je to dovelo? Početkom septembra, u samo dvije sedmice Poljska je prestala postojati. Šteta je što naši susjedi nisu naučili lekcije iz povijesti”, kazao je predsjednik Bjelorusije, piše TASS.

One Reply to “Šokantna izjava bjeloruskog predsjednika: Kolaps Ukrajine je već počeo, bit će sravnjena sa zemljom”

  1. Sjećaju se oni Ruske čizme,a ne Njemačke.Čak bi i pristali na Njemačku čizmu,nego neće Nijemci..

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.