Svijet / Zanimljivosti

Srbija: Građani upali u zgradu državne televizije, danas idu pred Predsjedništvo Srbije

Podjeli ovaj članak

U Beogradu je večeras bilo poprilično burno kada je velika grupa građana oko 20 sati upala u zgradu RTS-a, tražeći da se javno obrate u programu te televizije, što im nije dozvoljneo pa je reagirala i policija.

Nakon burnih reakcija i naguravanja unutar tijesnih hodnika zgrade RTS-a i pokušaja lidera opozicije Boška Obradovića i Dragana Đilasa da izdejstvuju obećanje da će se obratiti uživo građanima Srbije u programu RTS-a, reagirala je i policija.

Desetine policajaca potom je formiralo kordon i počelo niz stepenice potiskivati demonstrante. Policija je nakon nešto više od sat vremena od početka akcije uspjela izbaciti sve demonstrante iz zgrade.

Ipak, građani su odlučili da ostanu ispred sjedišta RTS-a i traže obećanje da ih RTS ispoštuje i prenese građanima njihove zahtjeve.

U međuvremenu se javnosti na TV Pink obratio i ministar policije Nebojša Stefanović koji je i naredio akciju policije te je poručio da će svi koji su činili nered odgovarati.

Boško Obradović je na kraju demonstrantima poručio da se večeras raziđu i u nedjelju u podne dođu na press konferenciju Aleksandra Vučića gdje će tražiti njegovu ostavku.

Uživo na RTS-u nakon svega se obratio i direktor te TV kuće Dragan Bujošević, koji je kazao da su protesti u Srbiji izgubili legitimitet nasilnim upadom u zgradu tog javnog servisa.

KLIX

Podjeli ovaj članak

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

shares
Close