Stanivuković o rušenju crkve iz dvorišta nane Fate: Podržat ćemo gradnju nove, obnovit ćemo i džamije

0 Komentar

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković osvrnuo se na uklanjanje nelegalne crkve iz dvorišta nane Fate Orlović iz Konjević Polja, koja je srušena prije dva dana nakon višegodišnje pravne bitke koju je nana Fata vodila.

Kako je rekao Stanivuković, sve institucije Republike Srpske šute o rušenju crkve u Konjević Polju, no prema njegovim riječima, Banja Luka neće.

“Grad Banja Luka će finansijski, moralno i na sve druge načine podržati izgradnju nove crkve, a ono što nas ohrabruje je činjenica da se oko takve ideje već okupljaju naši vjernici, kao i određene pravoslavne fondacije. Naš je posao da budemo snažna podrška, što je dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj”, napisao je Stanivuković na Facebooku.

Dodao je da se svetišta ne diraju, nego se čuvaju, obnavljaju i grade.

“S ponosom mogu reći da u Banjoj Luci postoji mjesto za sve vjerske objekte, bogomolje i za sve vjernike. Banja Luka će obnoviti crkve, katedrale i džamije, a onima koji su i dalje bez sve dokumentacije ili riješenih imovinsko-pravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, pa čak i nakon toga. Slava Banje Luke je u četvrtak – Spasovdan, neka nas spasi sve mržnje koja se među nama ukorijenila. Odmah nakon proslave radujem se planiranom sastanku s muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i s biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje cijelom svijetu”, zaključuje Stanivuković.

klix

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina