Stevandić: ‘Nema toga ko će nas natjerati da povučemo nogu unazad’

0 Komentar
Prama njegovim riječima, Republika Srpska se bori za ravnopravno tretiranje svih žrtava i za pravo da o svim događajima svaki čovjek u BiH ima pravo na lični stav.

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da je jedinstvo koje je pokazano poslije nametnute odluke odlazećeg visokog predstavnika Valentina Inzka, apsolutni reprezent volje naroda u RS te da nema toga ko će je natjerati da “povuče nogu nazad”.

– Srbi nisu negatori genocida, već ljudi koji se bore za pravo slobode govora i iznošenja mišljenja o svim temama, jer to spada u domen ljudskih prava i sloboda, ona ne može biti sankcionisana odlukama visokog predstavnika i to ne poznaje savremeno zakonodavstvo – rekao je Stevandić novinarima u Banjoj Luci gdje je održana sjednica Predsjedništva ove stranke.

 

Prama njegovim riječima, Republika Srpska se bori za ravnopravno tretiranje svih žrtava i za pravo da o svim događajima svaki čovjek u BiH ima pravo na lični stav.

On je naveo da su u ovoj stranci odlučili da s kolegama zajednički nastupe u Narodnoj skupštini i izglasaju dva zakona kojima će biti spriječeno provođenje odluka visokog predstavnika na teritoriji Republike Srpske te uvedene rigorozne kazne za sve one koji budu vrijeđali Republiku Srpsku i njene narode, piše Srpskainfo.com.

– Naše je da pokažemo da RS želi sama da odlučuje o svojoj sudbini i da ono o čemu bude odlučivala, bude u skladu s evropskim konvencijama, ma kako to nekome paradoksalno zvučalo – rekao je Stevandić i poručio da to pravo neće promijeniti ni novi visoki predstavnik Christian Schmidt.

 

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina