Stevandić o zabrani ulaska u BiH Koviću: Opasno se dižu međunacionalne tenzije

To govori da neko u BiH ili pokušava da nametne stanje incidentnih situacija i da izazove povratno lošu reakciju, izjavio je Stevandić nakon što je Kojiću zabranjen ulazak u našu zemlju “jer predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH”

Zabranom ulaska u BiH beogradskom istoričaru Milošu Koviću opasno se dižu međunacionalne tenzije i ugrožava pravo intelektualca da iznosi svoje vrijednosne sudove, izjavio je za Srnu šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić.

– Nama je potpuno nepoznato ko je to učinio i da li je iko od ljudi iz Republike Srpske, koji rade u zajedničkim organima BiH, obaviješten o tome, rekao je Stevandić.

On je istakao da ta zabrana pokazuje da se radi o paralelnim sistemima, da se međunacionalne tenzije dižu time što se optužuju i zabranjuje ulazak u BiH licima koji su naučnici i istoričari i nemaju nikakve veze vezama za ranije utvrđenim incidentima, nasiljem ili bilo čime što izlazi van intelektualnog kruga.

– To govori da neko u BiH ili pokušava da nametne stanje incidentnih situacija i da izazove povratno lošu reakciju, ili se radi o potpunom odsustvu demokratske kontrole i otuđenosti institucija koje se bave ovim poslom koje je potpuno preuzela bošnjačka elita, rekao je Stevabndić.

Pripadnici Granične policije BiH juče su na prelazu Vardište zabranili ulazak u BiH profesoru na Odjeljenju za istoriju Filozofskog fakulteta u Beogradu Milošu Koviću uz obrazloženje da, kako smo već objavili, predstavlja prijetnju po bezbjednost BiH

oslobodjenje

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.