Sutra počinje 21. kulturna manifestacija “ULICOM BIŠĆA”

Danas je u maloj sali Kulturnog centra u Bihaću održana press konferencija povodom 21. kulturne manifestacije “ULICOM BIŠĆA”.

Današnju press konferenciju su vodili direktor Kulturnog centra Bihać Alen Zulić i gradska vijećnica Ilda Alibegović koji su nam u kratkim crtama predstavili 21. kulturnu manifestaciju “ULICOM BIŠĆA” koja nam ove godine traje nešto duže nego uobičajeno.

Naime, ova veoma važna manifestacija za naš grad počinje sutra 01.11.2018. godine i traje sve do 16.11.2018. godine.

Uprava Kulturnog centra na čelu sa direktorom Alenom Zulićem se unatoč teškoj financijskoj situaciju u kojoj se nalazi grad Bihać, a posebno JU Kulturni centar Bihać, svojim nesebičnim zalaganjem uspjeli pronaći sredstva i ove godine organizovati manifestaciju koja će, po programu koji nudi, zasigurno biti pravo kulturno osvježenje za grad Bihać.

Pored manifestacije “BIHAĆKO LJETO”, ovo je zasigurno jedan od najvažniji manifestacija koja se već 21. godinu održava u gradu na Uni.

Pored svih izložbi, promocija knjiga, koncerata i predstava moramo spomenuti i promociju filma poznatog kamermana i režisera Hasana Arnautovića pod nazivom “RAIF” u kojem govori o liku i djelu poznatog Bišćanina Raifa Ferhatovića na kojoj će se zasigurno tražiti i stolica više.

Program 21. kulturne manifestacije “ULICOM BIŠĆA”

Važno je napomenuti da je ULAZ BESPLATAN za sve sadržaje manifestacije “ULICOM BIŠĆA” tako da ovom prilikom pozivamo građane da dođu i svojim prisustvom uveličaju jednu od najboljih kulturnih manifestacija u našem gradu.

krajina.ba

Komentariši

%d bloggers like this: