Svakom odraslom Austrijancu država daje 500, djeci po 250 eura. Tek kad pročitate kakvi su bonusi

Austrijska Vlada je još polovicom jula donijela mega Paket mjera pomoći protiv rastuće inflacije i troškova života ukupne vrijednosti od šest milijardi eura.

Pet milijardi eura za kućanstva i milijarda eura za ekonomiju. Kako austrijska Vlada zna da je Austrijancima zbog ogromnih i stalnih poskupljenja potrebna brza pomoć u kratkoročni Paket mjera hitne pomoći upakirala je tzv. klimatski bonus za svakog odrasloj austrijskog građana od 500 eura, a za dijete 250 eura.

 

Isplata je prvobitno najavljena za oktobar, a upravo mediji izvještavaju da bi navodno mogla uslijediti već u septembru.

Uz to, posebno finansijski ugrožene skupine građana kao nezaposleni, penzioneri s malom mirovinom i socijalni slučajevi u septembru će dobiti i jednokratnu novčanu pomoć od 300 eura.

Svaka porodica s djecom, uz redovni dječji doplatak u augustu dobiva i dodatnu jednokratnu novčanu pomoć od 180 eura po djetetu, kao podršku pred početak nove školske godine, piše Večernji.hr.

Povećani porodični bonus od 2.000 eura i povećanje dječjeg doplatka na 550 eura bit će isplaćeno još u ovoj godini, a ne sljedeće, kao što je prvobitno planirano.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *