BiH

Tegeltija: Ako ruske nuklearne rakete napadnu BiH, stanovnici RS-a bit će sigurniji od ljudi u Sarajevu, Tuzli…

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u javnom prostoru, medijima, konferencijama za štampu… se još ponaša i djeluje prilično sabrano, stabilno  i razložno, pogotovo ako se ima u vidu ko ga posljednjih godina savjetuje: najprije je to bio goropadni Emir Kusturica, a odnedavno je u Dodikov savjetnički štab uselio Milan Tegeltija.

Dugogodišnji predsjednik Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, dakle glavni regulator pravosudnog sistema u BiH, koji je smijenjen zbog klijentelističko-emotivnih nestašluka, svojim pasioniranim aktivnostima na društvenim mrežama ne ostavlja dojam osobe koja bi se mogla baš nazvati do kraja uravnoteženom.

U jednoj od zadnjih objava na Twiteru Milan Tegeltija je u najkraćim mogućim crtama, svojim oskudnim riječima objasnio zašto je za Bosnu i Hercegovine i biološki opstanak njenih stanovnika važno da se odustane od njenog priključenja u NATO Savezu.

“Političko Sarajevo hoće da nas ubijedi da je baš super otići na spisak meta nuklernog oružja Ruske Federacije”, objašnjava Tegeltija šta nas sve skupa čeka ukoliko ne poslušamo prijateljske, dobronamjerne savjete Ambasade Rusije u BiH. “To bio bio epilog ulaska BiH u NATO, upozorava i nastavlja: “Na stranu simpatije za i protiv NATO, tu je BiH entitetski podijeljena, ali neutralna BiH nije na nuklearnom spisku meta ni NATO, ni Rusije”.

Na šaljivo pitanje jednog od pratitelja “znači li to ako gađaju Hrvatsku i Crnu Goru da smo mi bezbjedni”, Dodikov savjetnik mrtvo-hladno odgovara vlastitim scenarijem Trećeg Svjetskog rata i sudbinom Bosne i Hercegovoine u tom nemilom incidentu. “U stvari da, sem ako ne gađaju sa  RS-28 Sarmat ili Vojvodom. Ima različitih jačina nuklearnog oružja. U svakom slučaju, sigurniji (će biti građani RS, op. SB”) nego da gađaju Sarajevo ili Tuzlu”.

Dakle i savjet i poruka brojnim Tegeltijinim prijateljima u Sarajevu, poput njegove i dalje vjerne raje iz Avaza i Stomatologije, Tužiteljstva BiH, kao i u Tuzli, Gordani Tadić i Ružici Jukić: u slučaju nuklearnog napada Rusije, brže-bolje se sakrijte na sigurno, u prvo naseljno mjesto preko entitetske granice u Republici Srpskoj. I kao u Bregovićevoj pjesmici, pokrijte se dekicama, “jedite grožđe i čekajte rat da prođe”. Putin će da udari isključivo  po Tuzli, Sarajevu, Zenici, jer, što bi rekao Tegeltijin ratni komandant, “tamo nema Srba mnogo.

(“SB”)

Slični članci

Jedan komentar

  1. Oooo majko moja mila, on misli da je neko bitan pa da bilo šta konentariše, nema nam spasa kad ovakvi štakori čine neko relevantno mišljenje… baš će Rusija trošiti nuklearke na nas… mi ćemo sami sebe pojesti i urušiti zbog ovakvih konja koji kao da su pobegli iz nekog rijalitija….

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button