Tegeltija branio Vučićev potez, a onda se “ukazao” Mektić: Gore je glasanje o osudi, nego podržavanje sankcija

Sve dok Srbija ne uvede sankcije Rusiji moći će se pozivati na neutralnost, smatra Tegeltija

Ne stišavaju se reakcije nakon odluke Srbije da u Ujedinjenim nacijama glasa za osudu ruske agresije na Ukrajinu, a svojevrstan rat se vodi i na društvenim mrežama.

Tako je Milan Tegeltija, bivši predsjednika VSTV-a, a danas savjetnik člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, branio je odluku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Sve dok Srbija ne uvede sankcije Rusiji moći će se pozivati na neutralnost, bez obzira na glasanje o neobavezujućoj rezoluciji o teritorijalnoj cjelovitosti bez restriktivnih mjera, što je u skladu sa službenim stavom Srbije o poštivanju teritorijalnog integriteta Ukrajine. Ako uvede bilo kakve restriktivne mjere, više se neće moći pozivati na neutralnost”, poručio je Tegeltija.

Na ovaj Tegeltijin tvit, uslijedila je reakcija Dragana Mektića, bivšeg ministra sigurnosti BiH, a danas državnog parlamentarca.

“Pa gore je glasanje o osudi ruske agresije na Ukrajinu, nego podržavanje sankcija. Sankcije budu i prođu, a osuda je vječna”, poručio je kratko Mektić.

Potom se Mektić ponovo oglasio te naveo: “Bez obzira na sve podržavam odluku Vučića u ovom glasanju. Pokazao je odgovornost prema svom narodu. Želje su jedno ali je realnost mnogo surovija. Postoje ljudi koji bi svoju bolesnu ideologiju prelamali preko sudbine vlastitog naroda”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.