BiH

“Telemach” kupuje “Trion tel”

Kao što se i očekivalo, kompanija “Telemach” iz Sarajeva pokrenula je proceduru sticanja vlasništva na dijelom preduzeća “Trion tel” iz Banjaluke, koje je u vlasništvu Zorana Lemića, a za koje je Urbanističko-građevinska inspekcija grada Banjaluka još ranije utvrdila da je optičku mrežu na teritoriji grada postavljalo nelegalno, bez građevinske dozvole, zbog čega je naloženo rušenje.

“Odobrava se u skraćenom postupku koncentracija koja se tiče sticanja pojedinačne kontrole od strane privrednog subjekta ‘Telemach’ d.o.o Sarajevo, sa sjedištem u Sarajevu, nad pojedinim dijelovima društva ‘Trion tel’ d.o.o Banjaluka na osnovu Memoranduma o razumijevanju”, navedeno je u rješenju Agencije za zaštitu konkurencije Crne Gore, koje je u posjedu “Nezavisnih”.

Ovo rješenje Agencija je donijela 30. decembra 2019. godine i njime kompaniji “Telemach” naložila da dostavi original ili ovjerenu kopiju ugovora o kupoprodaji i prenosu poslovanja i imovine “Trion tel” u roku od 15 dana od dana zaključenja istog.

U kompaniji “Telemach” pokušali smo dobiti informaciju o kupovini kompanije “Trion tel”, ali na konkretno postavljena pitanja nismo dobili nikakav odgovor, isto kao ni u “Trion telu” te Konkurencijskom savjetu Bosne i Hercegovine.

“Od samog početka je jasno da ‘Trion tel’ radi za ‘Telemach’ i da je plan da ih ‘Telemach’ na kraju kupi, jer je na taj način proširio svoju mrežu u Federaciji BiH gdje su firme bez građevinskih dozvola gradile mrežu, a kasnije ih preuzimao ‘Telemach'”, ispričao je izvor “Nezavisnih”.

Podsjećanja radi, Urbanističko-građevinska inspekcija grada Banjaluka utvrdila je da je kompanija “Trion tel” optičku mrežu na teritoriji Banjaluke postavljala bez građevinske dozvole, zbog čega je doneseno 30 rješenja o rušenju tih optičkih kablova.

“Optička mreža na teritoriji grada izvedena je do marta 2017. godine i za sve izvedene radove investitor je u Odjeljenju za prostorno uređenje ponudio zahtjev za legalizaciju”, rekli su nam nedavno u Odjeljenju za inspekcijske poslove grada Banjaluka, dodajući da su nakon zahtjeva za legalizaciju, a po osnovu Zakona o legalizaciji bespravno izgrađenih objekata, prekinuti postupci izvršenja o rušenju do pravosnažnog okončanja postupka legalizacije u Odjeljenju za prostorno uređenje.

Izvor: Nezavisne

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pročitajte i ovo

Close
Back to top button
Close