Connect with us

Cazin

Tkd Bosna Cazin sudjelovala na Sarajevo kupu, natjecatelji osvojili čak 15 zlatnih medalja

Tkd Bosna Cazin je sudjelovala na Sarajevo kupu u subotu, 30.09.2023. Na ovom natjecanju, na kojem je sudjelovalo 250 takmičara iz 20 klubova, naš klub se istaknuo osvojivši drugo mjesto u ukupnom poretku klubova. Osvojili smo ukupno 15 zlatnih, 4 srebrne i 3 bronzane medalje.

Osim što smo se plasirali visoko među klubovima, imali smo i nekoliko pojedinaca koji su postigli izvanredne rezultate. Aron Cany Samardžić je proglašen najuspješnijim kadetom, Lamija Hamulić najuspješnijom seniorkom, a Una Majetić najuspješnijom kadetkinjom.

Zlatne medalje osvojili su:

 1. Murić Ishak
 2. Lamija Hamulić
 3. Danina Durić
 4. Umihana Omerčević (2 zlatne medalje)
 5. Aron Cany Samardžić (2 zlatne medalje)
 6. Dženana Bilić
 7. Eniz Murić
 8. Sandy Hajrlahović
 9. Una Majetić (2 zlatne medalje)
 10. Adijan Ćehajić (2 zlatne medalje)
 11. Mesić Azra

Srebrne medalje osvojili su:

 1. Adna Dženanović
 2. Aron Cany Samardžić
 3. Advan Durić
 4. Ishak Murić

Bronzane medalje osvojili su:

 1. Sinan Mesić
 2. Azra Mesić
 3. Muhamed Ljubijakić

Cazin.ba

Cazin

FOTO Opasan prizor na ulicama Cazina: “To vam je ubojica na cesti”

Svakakvih se scena nagledamo na našim ulicama, ali neke su zaista posebne.

Takva je i ova koju nam šalje naš čitalac s molbom da je objavimo.

“Ako možete objaviti, danas u Cazinu Incel – vozač kamiona vozi kontejner, svezan s 2 španera i pola ga viri van, to vam je ubojica na cesti”- poručuje pratilac portala Cazin.net.

Zaista, slika govori više od hiljadu riječi.

Ovo je apel na vozače i naše sugrađanine da ne pribjegavaju ovakvim situacijama, jer ništa nije vrijedno nečije nesreće ili tragedije zbog ovakve neodgovornosti i nepažnje.

Nastavi čitati

Cazin

Za revitalizaciju od šest do osam miliona KM: Dvorac Lothara von Berksa u Cazinu čeka proljeće i radnike

Rebalansom budžeta Vlade FBiH predviđeno je 2,5 miliona KM za obnovu Ostrošca, ali ta sredstva će stići u drugoj fazi projekta

Grad Cazin raspisao je tender za obnovu starog grada Ostrošca, konkretno za sanacione radove na dvorcu Lothara von Berksa, koji se nalazi na istočnoj strani i dominira panoramom nad kanjonom rijeke Une.

– Javna nabavka je otvorena do prve sedmice januara. Do tada ne znamo hoćemo li i koliko ćemo imati ponuđača zainteresovanih za radove, procedura je u toku, kazao nam je Ermin Beganović, direktor Centra za kulturu i turizam Cazin.

Za stari grad Ostrožac planira se utrošiti nešto više od četiri miliona KM u narednoj godini, otprilike po dva miliona od Kantona i Federacije. Prvu fazu finansira Kanton.

Cazin je počeo realizaciju projekta na osnovu novca koji je dobio od Vlade USK-a kojim raspolaže Gradska uprava

– Radi se o sredstvima Kantona i Grada Cazina od 2,3 miliona plus PDV. Sredstva od Vlade Federacije, koliko znam, još nisu doznačena Gradu Cazinu. Kada se to desi, uslijediće i druga javna nabavka za koju se nadamo da će biti realizovana u 2024. godini, istakao je Beganović.

Oba projekta se odnose na dvorac Lothara von Berksa, a prema procjenama koje su izvršene još 2018, za revitalizaciju ovog objekta potrebno je između šest i osam miliona maraka.

Nikakve smetnje nemamo za realizaciju, jer taj dio ima potpunu dokumentaciju i izdatu građevinsku dozvolu, napomenuo je Beganović, piše Oslobodjenje.

Prije desetak dana iz Vlade USK-a doznačeno je i 30.000 KM za izgradnju ekološkog sanitarnog čvora na lokaciji nacionalnog spomenika stari grad Ostrožac, što će unaprijediti uslove boravka svih posjetilaca i turista.

Grad Cazin u 2024. ovdje namjerava izgraditi i 60 kvadrata montažnog objekta, u kojem bi bili turistički ured, suvenirnica i ugostiteljski objekat za posjetioce. Nakon što se realizuju svi ovi projekti, Ostrožac će, kao jedan od najznačajnijih kulturno-historijskih simbola Krajine, postati još jedan dragulj u turističkoj ponudi USK-a.

Nastavi čitati

Cazin

Košta preko 100.000 KM: Pogledajte kako izgleda službeni automobil reisa Kavazovića nakon saobraćajne nesreće u Cazinu (FOTO)

u blizini Cazina dogodila saobraćajna nezgoda u kojoj je učestvovalo i vozilo u kojem se nalazio i reisu-l-ulema IZ u BiH Husein ef. Kavazović.

Povrijeđenih nije bilo.

Reis Kavazović kazao je za Avaz da je u pitanju manja saobraćajna nezgoda u kojoj je oštećen točak na vozilu, ali da su svi putnici prošli bez povreda i osjećaju se dobro.

Reis Kavazović boravi u Bosanskoj Krajini povodom obilježavanja 30 godina reaktiviranja rada Muftijstva bihaćkog, a danas je posjetio Medžlis IZ Cazin.

U nastavku možete vidjeti kako izgleda službeni automobil reisa Kavazovića nakon saobraćajne nesreće.

 

Inače, radi se o VW Arteon R Line čija novonabavna cijena iznosi 106.468,49 KM.

Nastavi čitati

Najčitanije