Tri policijske intervencije u Cazinu, pet lica povrijeđeno

0 Komentar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 12°C, dok je vodostaj Mutnice 80,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u protekla 24 sata imala tri intervencije: jedno remećenje javnog reda i mira i dvije saobraćajne nezgode. Tako je u Šturlićkoj Platnici došlo do drskog ponašanja i fizičkog napada jednog lica prema drugom pri čemu je jedno lice lakše povrijeđeno.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na R402, naselje Gnjilavac, 1 m/v sletilo je s kolovoza, a jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede. Na Ćupriji je došlo do sudara 2 m/v, u kojem su tri lica lakše povrijeđena.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 61 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta.

Iz Službe za civilnu zaštitu Grada Cazin podsjećaju da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, dok maske više nisu obavezne na otvorenom, osim u slučajevima kad nije moguće držati distancu.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će dana 15.06.2021. godine zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu: od 09:00 do 14:00 sati trafopodručja: Kovačevići 1.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-akolovoz je jutros pretežno suh, a vozačima skrećemo pažnju na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 20 do 06 sati, doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad (u smjeru Sarajevo sjever-Sarajevo zapad ).

Zbog radova na mostu (M06) na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde) zbog radova u tunelu Čaklovići saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se tokom dana saobraća naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Doboj-Rudanka, Tarčin-Konjic (Donja Raštelica), Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banovića), kao i raskrsnicu magistralnih puteva u Bosanskom Petrovcu.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na graničnim prelazima u BiH zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina