Trump ima “genijalan” prijedlog: ‘Stavimo kineske zastave na avione i napadnemo Rusiju‘

Bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump ironično je sugerirao da američka vojska izvede napade na Rusiju avionima sa zastavom Kine i da krivicu svale na tu dalekoistočnu zemlju.

Bivši američki predsjednik Donald Trump, inače poznat po vrlo bliskim odnosima s Vladimirom Putinom, na sastanku s donatorima iznio je svoj plan za rat u Ukrajini, piše Josh Dawsey, istraživački novinar Washington Posta.

“Uzmemo naše avione F-22, stavimo kinesku zastavu na njih i onda izbombardiramo Rusiju do iznemoglosti. Onda kažemo, to su napravili Kinezi, pa sjednemo i gledamo kako se Rusi i Kinezi međusobno bore”, izjavio je Trump.

‘KIM JONG UN JE APSOLUTNI LIDER’

Također je pohvalio sjevernokorejski režim, kazavši kako je Kim Jong Un “apsolutni lider”. Kada su se susreli, prepričao je Trump, “njegovi su savjetnici sjedili i zadivljeno slušali dok je on pričao. Jedan se general ustao tako brzo. Želim da se moji ljudi tako ponašaju”, kazao je uz smijeh.

Trump se donatorima ponovno žalio da mu je ukradena pobjeda na predsjedničkim izborima, te je kazao kako republikanci moraju puno bolje kontrolirati ko broji glasove, prenosi Telegram.hr.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.