Connect with us

Magazin

Turske faširane šnicle bez prezle i jaja: Priprema je prejednostavna, a okus će vas oduševiti

Published

on

Faširane šnicle se, pored ćevapa i ćufti najlakše prave, a najukusnije su.

Kako bi bile sočne neophodno je da ih dobro začinite prije nego što ih ispržite.

 

Osim dobrih začina bitno je i da kupite čisto mljeveno meso, a ne miješano.

 

U nastavku donosimo turski recept za faširane šnicle bez prezle i jaja.

 

Sastojci:

  • 1 kg mljevenog mesa
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica đumbira
  • 1 kašika rendanog bijelog luka
  • 1/2 šolje peršuna
  • 1 crveni luk

 

Priprema:

Isijecite crveni luk i stavite u vodu. U mljeveno meso dodajte začine, bijeli luk, peršun i dobro promiješajte.

Procijedite crni luk i dodajte ga u smjesu sa mesom. Dobro sjedinite, pa rukama vadite i oblikujte loptice, a zatim i dobro ‘spljoštite’.

FOTO: Coolinarika: Šnicle

Pecite u prethodno zagrijanom ulju.

Šnicle poslužite sa salatom ili pire krompirom.

Prijatno!

Magazin

Dragana Mirković nakon razvoda: ‘Nije me sramota sad reći da nemam novca…’

Published

on

By

Jedna od najvećih folk zvijezdi, Dragana Mirković, šokirala je regiju objavom da se rastaje nakon 24 godine braka s Tonijem Bijelićem. Iako o detaljima razvoda još nije spremna govoriti u potpunosti, neke je informacije ipak podijelila sa svojom publikom.

“Već dugi period moj odnos s Tonijem nije više ono što je bio, a mi praktično vodimo odvojene živote i tri godine ne živimo pod istim krovom. Usprkos svim nepomirljivim razlikama, zbog dobrobiti svoje porodice i zato što sam tako odgojena, učinila sam sve da spasim zajednicu koju smo nekada imali. Shvatila sam da veću štetu činim svojim najmilijima ostajući na silu u nečemu što odavno ne funkcionira nego stavivši točku na naš brak”, napisala je u saopćenju i dala naslutiti da pomirenje nije opcija.

Za sebe kaže da je obična i kvalitetna žena upravo zbog svojih razmišljanja te odnosa prema ljudima.

“Imam pravo to reći. Znam da sam kvalitetan čovjek. Puno sam proplakala u karijeri, i to najviše zbog svog odgoja. Bolno je biti dobro odgojen. Sve što me boljelo i činilo sretnom dovelo je do toga da ljudi za mene kažu da čvrsto stojim na zemlji. Uvijek sam birala teži put, a da nisam, možda bih bila uspješnija”, rekla je Dragana za 24 sata.

“Bila sam vrlo hrabra i neviđeno sam riskirala. Niko mi ništa nije uradio u Srbiji, nisu čak ni javno rekli: ‘Zašto za njega, a ne za nekog drugog?’. Zbog toga sam ponosna na ljude u Srbiji. Nisu mi zamjerili što je on Hrvat, više su mi tu u inostranstvu zamjerili. Sve sam ostavila. Došla sam s mišlju da se nikad više neću baviti muzikom. Trebao mi je bijeg od svega što me okruživalo. Imala sam potrebu pobjeći”, rekla je ona.

Toni, rodom iz Bosne i Hercegovine, bio je njezina prilika za bijeg.

“On je bio normalan čovjek. To mi je bilo potrebno, to i da osnujem porodicu. To sam tražila, a za ostalo sam znala da ću moći. Uvijek sam sve sama mogla. On je bio lijep momak, vozio moćan auto, kao i svi ovdje. Nema stan, OK, zaradit ćemo ga. Cijela estrada zna koliko sam radila u braku, ali to sam i htjela. Mogla sam se udati za bogataša da ne radim ništa, ali to me nije privlačilo. Ja sam bila ta ‘lokomotiva’, kako me zove moja ekipa. On je umio pratiti me i zajedno smo mnogo toga napravili, ali riskirala sam puno”, priznaje.

Nastavi čitati

Magazin

“Mace vide što ljudske oči ne vide”: Mrežama se širi video mezara Abdulaha Sidrana

Published

on

By

Akademik, pisac i pjesnik Abdulah Sidran ukopan je u srijedu poslije ikindija namaza u haremu Ferhadija džamije u Sarajevu i tako se našao u društvu odabranika poput njegovih prijatelja i književnika Nedžada Ibrišimovića i Alije Isakovića.

Nakon dženaze Sidrana na društvenim mrežama širi se video koji prikazuje mačku kako se igra u mezaru u kojem je bh. pjesnik našao smiraj.

Jedan od komentara je bio kako “mace vide što ljudske oči ne vide”, dok se u drugom zaključuje kako “Avdo da može progovoriti, pjesmu bi napisao i to jaku”.

Pogledajte video.

Nastavi čitati

Cazin

U Cazinu takmičenje u brzom jedenju ćevapa, prva nagrada 500 KM!

Published

on

By

U Cazinu, ljubitelji brze hrane imaju razlog za slavlje! Motel Aladin će biti domaćin uzbudljivog takmičenja u brzom jedenju ćevapa, zakazanog za 13. april. Ova vijest će obradovati sve one koji žude za pokazivanjem svojih apetita i brzine u konzumaciji hrane.

Spremni na izazove?

Ovo takmičenje je prilika da pokažete svoje vještine i možda odnesete kući prvu nagradu od impresivnih 500 KM! Ali čak i ako ne osvojite prvo mjesto, drugoplasirani će osvojiti 300 KM, a trećeplasirani neće ostati praznih ruku sa 100 KM nagrade.

Ovo nije samo takmičenje, već i prilika za druženje, zabavu i osvajanje nešto ekstra novca. Bez obzira jeste li amater ili profesionalac u brzom jedenju, ovo je vaš trenutak da zablistate.

Prijavite se i budite dio ove uzbudljive manifestacije!

Motel Aladin vas očekuje 13. aprila da zajedno pokažemo koliko brzo i koliko ukusno možemo pojesti ćevape.

Vidimo se na takmičenju!

Nastavi čitati

Najčitanije