Svijet / Zanimljivosti

U 58. godini umrla glumica Kelly Preston, žena Johna Travolte

Kelly Preston, glumica i supruga Johna Travolte, preminula je od raka dojke u 58. godini.

Travolta je na Instagramu potvrdio da mu je supruga preminula.

– Slomljena srca vam javljam da je moja prelijepa supruga Kelly izgubila dvogodišnju bitku s rakom dojke. Hrabro se borila uz ljubav i podršku mnogih – napisao je.

– Kellynu ljubav i život nikad nećemo zaboraviti. Neko vrijeme provest ću s našom djecom koja su ostala bez majke pa mi oprostite ako neko vrijeme ne čujete ništa o nama. Znajte da osjećam vašu ljubav u tjednima i mjesecima pred nama, dok pokušavamo zacijeliti naše rane.

Glasnogovornik porodice kazao je za magazin People: U jutarnjim satima 12. jula 2020. obožavana supruga i majka Kelly Preston preminula je nakon dvogodišnje bitke s rakom dojke. Izabrala je svoju bitku voditi daleko od očiju javnosti, neko vrijeme se podvrgavala medicinskim postupcima, uz podršku najbliže porodice i prijatelja. Bila je vedra, predivna duša puna ljubavi koja je brinula o drugima i oživljavala je sve što je dotakla. Njena porodica moli javnost za razumijevanje privatnosti u ovim trenucima.

Preston i Travolta u braku su bili 29 godina i imali su troje djece, 20-godišnju Ellu, devetgodišnjeg Benjamina i sina Jetta koji je preminuo 2009. godine.

Preston se pojavila u više od 60 filmova i serija. Među najpoznatijima je Jerry Maguire iz 1996. godine.

Sa 16 godina otkrio ju je modni agent te se počela baviti manekenstvom. Sredio joj je i audiciju za Plavu lagunu, no ulogu je na kraju dobila Brooke Shields. Tad je svoje prezime promijenila u Preston.

Travoltu je upoznala 1987. godine, a vjenčali su se 1991. godine.

faktor

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close