Cazin

U Cazinu došlo do izvanbračne zajednice sa maloljetnikom, nasilja u porodici, više nesreća

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštituGrad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 79,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija u protekla 24 sata. Do krivičnog djela “izvanbračna zajednica sa mlađim maloljetnikom” došlo je u Podgredini, a “nasilje u porodici” evidentirano je u Podgredini.

Remećenja javnog reda i mira nije bilo, dok je na području grada došlo do tri saobraćajne nezgode. U Ćoralićima je došlo do nesreće u kojoj je učestvovalo 1 m/v, pri kojoj niko nije povrijeđen. Dva lica lakše su povrijeđena u nesreći na Ostrošcu u kojoj je učestvovalo 1 m/v, dok je prilikom sudara 2 m/v također na Ostrošcu jedno lice zadobilo teže tjelesne povrede.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 61 pacijenata dok je sanitet korišten dvaput.

“Kako bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje, kao i elektrosnabdjevanjeje uredno na području grada.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu: od dana 13. do 16.07.2020. godine 08:00-16:00 sati trafo-područje Gornja Koprivna 2; dana 17. i 18.07.2020. godine 08:00-16:00 sati trafo-područje Memića brdo, dana 16., 17 i 18.07.2020. godine 08:00-16:00 sati trafo-područje Suljići.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close