U Cazinu održano Državno prvenstvo frizera, Kladušanin Mirfet najbolji frizer (FOTO)

Cazin je minule nedjelje bio domaćin Državnog prvenstva frizera i kozmetičara Bosne i Hercegovine. Veliki broj frizera, takmičara i posjetilaca ispunio je Gradsku dvoranu, a sami grad odisao je još jučer dobrom energijom koju su donijeli frizeri iz svih krajeva naše zemlje i regiona, piše Reprezent.

 

Samo takmičenje sadržavalo je i seminarski dio u kojem su nastupali majstori edukatori Alen Demirović i Ertan Međugorac Eco koji su brojnoj frizerskoj publici prezentirali tehnike modernog muškog šišanja. Uz veliku ukazanu čast od strane Saveza frizera u BiH da budu na pozornici ovakve manifestacije državnog karaktera, ovi majstori promovirali su novu Alen’s Barbershop mušku kolekciju frizura za sezonu 2022. uradivši dva pokazna šišanja. U dvostrukoj ulozi, kao asistent i model Alen’s Barbershop je predstavljao i majstor Nermin Demić, član Tima Alen’s Barbershop, A.L.

 

Takmičenje koje je započelo u nedjelju ujutro organizirano je u više kategorija, muškoj i ženskoj, sa dodatnim disciplinama u svakoj od navedenih.

Nakon završenog takmičenja, iza 18:00 sati organizirano je proglašenje rezultata po takmičarskim disciplinama. U muškoj kategoriji uvjerljivi državni prvak je Mirfet Hašić iz Velike Kladuše, a u ženskoj kategoriji Amna Bašić iz Sarajeva.

 

Slavljenička atmosfera kod „Mirfe“

Potrudili smo se da jedan uistinu vrhunski rezultat velikokladuškog frizera Mirfe ne prođe nezapaženo te smo svratili u njegov salon u kojem se još uvijek prepričava ali i osjeća slavljenička atmosfera jer, Mirfo je u seniorskoj konkurenciji šampion u svim disciolinama u kojima je učestvovao i to se desilo po prvi puta otkako se organizira ovakvo takmičenje na nivou BiH.

 

Takmičenje koje je održano u Cazinu organizirao je Savez frizera u BiH, a domaćini bili su Asocijacija frizera i kozmetičara USK-a, dok je Grad Cazin bio generalni pokrovitelj.

Ovo su discipline u kojima je Mirfet uvjerljivo osvojio prva mjesta te u Veliku Kladušu donio toliko pehara, medalja i diploma.

CLASIC LOW CUT – prvo mjesto Mirfet Hašić

LOW SKIN FADE CUT – prvo mjesto Mirfet Hašić

COMMERCIAL SALON STYLE – prvo mjesto Mirfet Hašić

HAIR TATTO – prvo mjesto Mirfet Hašić

Kombinovana salonska moda – prvo mjesto Mirfet Hašić

Ukupni plasman – Mirfet Hašić PRVAK i ŠAMPION BiH u 2022. godini.

 

Dakle, ponavljamo da je ovakav rezultat na takmičenjima frizera i kozmetičara BiH ostvaren po prvi puta, odnosno od kako se održavaju državna prvenstva, jedan je učesnik osvojio sva prva mjesta u svim kategorijama. -To mi je je izuzetno velika čast, sreća i ponos, reče nam Mirfo kojeg smo na njegovom radnom mjestu zatekli kako radi i prepričava nedjeljna dešavanja u Cazinu. -Puno truda, ulaganja i odricanja, bukvalno rad s modelom i do ponoći u više navrata, tako da se i svom modelu zahvaljujem što je izdržao torturu i imao strpljenja sa mnom a on je Ahmed Rizvić, dodaje Mirfo. Ahmeda, Mirfinu suprugu Najdu, cure koje su pomagale u pripremi i učešću takmičenja zatekli smo u salonu te ih zajedno fotografisali za uspomenu i dugo sjećanje na ovaj događaj.

 

Inače, na najznačajnijoj frizerskoj manifestaciji u državi, događaju koji je i ovog puta okupio više od 100 učesnika i vrhunskih frizera iz naše zemlje, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Turske, u okviru Asocijacije AFIK USK-a učestvovale su još četiri frizerke iz Velike Kladuše. Frizerke iz Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Bužima činile su desetočlani tim a Kladuščanke su osvojile osmo, deveto i deseto mjesto u ukupnom plasmanu. Drugi muški učesnik sa prostora USK-a bio je Redžep Redžo Čaušević iz Bužima i on je osvojio jedno četvrto i jedno peto mjesto. Trener ovog Bužimljana bio je sveukupni pobjednik Mirfet Hašić dok je Hašićev trener na ovom takmičenju bio Sead Babić, iz Sarajeva.

 

-Najveća mi je podrška bila supruga Najda, a zahvaljujem se svima od predsjednika Saveza frizera BiH Sanina Fazlića, mojim kolegama/icama iz Asocijacije AFIK, članovima žirija i svim članovima odnosno osoblju moga salona, dodaje Mirfo.

Mirfet u septembru za BiH nastupa na Svjetskom prvenstvu frizera u Parizu

Uoči priprema za ovo državno natjecanje Mirfo je 20. marta ove godine učestvovao na takmičenju frizera Srbije u Novom Sadu gdje je osvojio dva puta šesto i dva puta četvrto mjesto te u ukupnom poretku zauzeo je četvrto mjesto. Bio je Mirfet jedni učesnik tog natjecanja sa prostora USK-a. Ovakav ostvareni rezultat, prvih pet iz Novog Sada,  omogućio je Mirfetu učešće na jednom novom takmičenju u novembru u glavnom gradu Srbije, u Beogradu.

U narednih nekoliko mjeseci slijedi mi naporan rad i trening za učešće na Svjetskom prvenstvu koje se 10. septembra ove godine održana u Parizui gdje branim boje naše BiH, riječi su definitivno najboljeg muškog frizera u ovom trenutku u BiH.

 

-Jedno prelijepo iskustvo nosim sa Državnog  prvenstvo frizera i kozmetičara BiH na kojem sam osvojila deseto mjesto. Hvala našoj mentorici Ameli Fazlibegović što je imala povjerenje u nas. Hvala Saninu Fazliću, predsjedniku Saveza frizera BiH, članovima i članicama Asocijacije frizera i kozmetičara USK-a te curama iz tima sa treninga, riječi su Kaje Šakanović Melkić, frizerke iz Velike Kladuše.

-Veliko hvala našoj mentorici Ameli Fazlibegović koja je jedna divna duša i odličan učitelj, hvala mojim dragim kolegicama sa kojima smo postale prava mala ekipa, Samira Dizdarević, Kenana Durić, Amela Melly Dautović, Sanela Okanović – Šabic, Mirfo i Najda Hašić, Kaja Šakanović-Melkić, Selvedina Silahić i Merima Keserović. Drage moje dame bilo mi je zadovoljstvo družiti se s vama zadnjih mjesec dana, napisala je na svom fb profilu Majda Mulalić iz Bužima.

Dakle, Grad Cazin je bio dobar domaćin spektakularnom događaju u svijetu frizerstva koji je okupio veliki broj ljudi iz ove djelatnosti, ali i posjetilaca koji su došli da podrže manifestaciju, bitnu za promociju ovog dijela države. Bila je to prilika da frizeri iz cijelog USK-a i BiH sarađuju s eminentnim imenima u ovoj oblasti, kojima je cilj jačati struku i učiti se ispravnim frizerskim vještinama i tehnikama. I ne samo to. Grad Cazin dobio je mogućnost da se pokaže kao dinamični i urbani privredni centar, što je veoma važno za USK u smislu promocije turizma, a i samog grada. Esad ŠABANAGIĆ

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.