Connect with us

Cazin

U Cazinu održano Državno prvenstvo frizera, Kladušanin Mirfet najbolji frizer (FOTO)

Cazin je minule nedjelje bio domaćin Državnog prvenstva frizera i kozmetičara Bosne i Hercegovine. Veliki broj frizera, takmičara i posjetilaca ispunio je Gradsku dvoranu, a sami grad odisao je još jučer dobrom energijom koju su donijeli frizeri iz svih krajeva naše zemlje i regiona, piše Reprezent.

 

Samo takmičenje sadržavalo je i seminarski dio u kojem su nastupali majstori edukatori Alen Demirović i Ertan Međugorac Eco koji su brojnoj frizerskoj publici prezentirali tehnike modernog muškog šišanja. Uz veliku ukazanu čast od strane Saveza frizera u BiH da budu na pozornici ovakve manifestacije državnog karaktera, ovi majstori promovirali su novu Alen’s Barbershop mušku kolekciju frizura za sezonu 2022. uradivši dva pokazna šišanja. U dvostrukoj ulozi, kao asistent i model Alen’s Barbershop je predstavljao i majstor Nermin Demić, član Tima Alen’s Barbershop, A.L.

 

Takmičenje koje je započelo u nedjelju ujutro organizirano je u više kategorija, muškoj i ženskoj, sa dodatnim disciplinama u svakoj od navedenih.

Nakon završenog takmičenja, iza 18:00 sati organizirano je proglašenje rezultata po takmičarskim disciplinama. U muškoj kategoriji uvjerljivi državni prvak je Mirfet Hašić iz Velike Kladuše, a u ženskoj kategoriji Amna Bašić iz Sarajeva.

 

Slavljenička atmosfera kod „Mirfe“

Potrudili smo se da jedan uistinu vrhunski rezultat velikokladuškog frizera Mirfe ne prođe nezapaženo te smo svratili u njegov salon u kojem se još uvijek prepričava ali i osjeća slavljenička atmosfera jer, Mirfo je u seniorskoj konkurenciji šampion u svim disciolinama u kojima je učestvovao i to se desilo po prvi puta otkako se organizira ovakvo takmičenje na nivou BiH.

 

Takmičenje koje je održano u Cazinu organizirao je Savez frizera u BiH, a domaćini bili su Asocijacija frizera i kozmetičara USK-a, dok je Grad Cazin bio generalni pokrovitelj.

Ovo su discipline u kojima je Mirfet uvjerljivo osvojio prva mjesta te u Veliku Kladušu donio toliko pehara, medalja i diploma.

CLASIC LOW CUT – prvo mjesto Mirfet Hašić

LOW SKIN FADE CUT – prvo mjesto Mirfet Hašić

COMMERCIAL SALON STYLE – prvo mjesto Mirfet Hašić

HAIR TATTO – prvo mjesto Mirfet Hašić

Kombinovana salonska moda – prvo mjesto Mirfet Hašić

Ukupni plasman – Mirfet Hašić PRVAK i ŠAMPION BiH u 2022. godini.

 

Dakle, ponavljamo da je ovakav rezultat na takmičenjima frizera i kozmetičara BiH ostvaren po prvi puta, odnosno od kako se održavaju državna prvenstva, jedan je učesnik osvojio sva prva mjesta u svim kategorijama. -To mi je je izuzetno velika čast, sreća i ponos, reče nam Mirfo kojeg smo na njegovom radnom mjestu zatekli kako radi i prepričava nedjeljna dešavanja u Cazinu. -Puno truda, ulaganja i odricanja, bukvalno rad s modelom i do ponoći u više navrata, tako da se i svom modelu zahvaljujem što je izdržao torturu i imao strpljenja sa mnom a on je Ahmed Rizvić, dodaje Mirfo. Ahmeda, Mirfinu suprugu Najdu, cure koje su pomagale u pripremi i učešću takmičenja zatekli smo u salonu te ih zajedno fotografisali za uspomenu i dugo sjećanje na ovaj događaj.

 

Inače, na najznačajnijoj frizerskoj manifestaciji u državi, događaju koji je i ovog puta okupio više od 100 učesnika i vrhunskih frizera iz naše zemlje, Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Turske, u okviru Asocijacije AFIK USK-a učestvovale su još četiri frizerke iz Velike Kladuše. Frizerke iz Bihaća, Cazina, Velike Kladuše i Bužima činile su desetočlani tim a Kladuščanke su osvojile osmo, deveto i deseto mjesto u ukupnom plasmanu. Drugi muški učesnik sa prostora USK-a bio je Redžep Redžo Čaušević iz Bužima i on je osvojio jedno četvrto i jedno peto mjesto. Trener ovog Bužimljana bio je sveukupni pobjednik Mirfet Hašić dok je Hašićev trener na ovom takmičenju bio Sead Babić, iz Sarajeva.

 

-Najveća mi je podrška bila supruga Najda, a zahvaljujem se svima od predsjednika Saveza frizera BiH Sanina Fazlića, mojim kolegama/icama iz Asocijacije AFIK, članovima žirija i svim članovima odnosno osoblju moga salona, dodaje Mirfo.

Mirfet u septembru za BiH nastupa na Svjetskom prvenstvu frizera u Parizu

Uoči priprema za ovo državno natjecanje Mirfo je 20. marta ove godine učestvovao na takmičenju frizera Srbije u Novom Sadu gdje je osvojio dva puta šesto i dva puta četvrto mjesto te u ukupnom poretku zauzeo je četvrto mjesto. Bio je Mirfet jedni učesnik tog natjecanja sa prostora USK-a. Ovakav ostvareni rezultat, prvih pet iz Novog Sada,  omogućio je Mirfetu učešće na jednom novom takmičenju u novembru u glavnom gradu Srbije, u Beogradu.

U narednih nekoliko mjeseci slijedi mi naporan rad i trening za učešće na Svjetskom prvenstvu koje se 10. septembra ove godine održana u Parizui gdje branim boje naše BiH, riječi su definitivno najboljeg muškog frizera u ovom trenutku u BiH.

 

-Jedno prelijepo iskustvo nosim sa Državnog  prvenstvo frizera i kozmetičara BiH na kojem sam osvojila deseto mjesto. Hvala našoj mentorici Ameli Fazlibegović što je imala povjerenje u nas. Hvala Saninu Fazliću, predsjedniku Saveza frizera BiH, članovima i članicama Asocijacije frizera i kozmetičara USK-a te curama iz tima sa treninga, riječi su Kaje Šakanović Melkić, frizerke iz Velike Kladuše.

-Veliko hvala našoj mentorici Ameli Fazlibegović koja je jedna divna duša i odličan učitelj, hvala mojim dragim kolegicama sa kojima smo postale prava mala ekipa, Samira Dizdarević, Kenana Durić, Amela Melly Dautović, Sanela Okanović – Šabic, Mirfo i Najda Hašić, Kaja Šakanović-Melkić, Selvedina Silahić i Merima Keserović. Drage moje dame bilo mi je zadovoljstvo družiti se s vama zadnjih mjesec dana, napisala je na svom fb profilu Majda Mulalić iz Bužima.

Dakle, Grad Cazin je bio dobar domaćin spektakularnom događaju u svijetu frizerstva koji je okupio veliki broj ljudi iz ove djelatnosti, ali i posjetilaca koji su došli da podrže manifestaciju, bitnu za promociju ovog dijela države. Bila je to prilika da frizeri iz cijelog USK-a i BiH sarađuju s eminentnim imenima u ovoj oblasti, kojima je cilj jačati struku i učiti se ispravnim frizerskim vještinama i tehnikama. I ne samo to. Grad Cazin dobio je mogućnost da se pokaže kao dinamični i urbani privredni centar, što je veoma važno za USK u smislu promocije turizma, a i samog grada. Esad ŠABANAGIĆ

Cazin

Servisne informacije: Dešavanja u Cazinu u protekla 24 sata

U proteklih 24 sata na području Grada Cazin dogodilo se nekoliko značajnih događaja, a evo sažetka informacija koje smo prikupili:

Policijski izvještaj:

 • Intervencija policijske stanice Cazin – 1 slučaj.
  • Saobraćajna nezgoda: Jedan sudar između dva motorna vozila dogodio se u 13:30 sati na ulici generala Izeta Nanića. Nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta.

Vatrogasna jedinica Cazin:

 • Nisu zabilježeni nikakvi incidenti ili intervencije.

Hitna služba Doma zdravlja:

 • Pregledano je 65 pacijenata, od kojih je 6 koristilo sanitetski prevoz.

Elektrosnabdijevanje:

 • Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać PJD Cazin, obavještava kupce da je dana 30.11.2023.god. planiran prekid
  isporuke el.energije za trafo-područje: Ul. Generala Izeta Nanića,Kasima Ljubijankića-Čaruge,Puškari,Safeta
  Krupića.Ćuprija u vremenu od 09:00-13:00 sati

Komunalne usluge:

 • Odvožnja komunalnog otpada odvija se prema ustaljenom redu.

Stanje na putevima:

 • Niske temperature uzrokuju formiranje poledice na vlažnim lokalitetima.
 • Magla smanjuje vidljivost na nekim područjima.
 • Savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima.
 • U toku dana su učestali odroni na nekoliko puteva, a radovi na sanaciji mosta Begića i Begovića (Jablanica-Mostar) reguliraju saobraćaj semaforima.
 • Sanacioni radovi izvode se na nekoliko magistralnih puteva s povremenim usporenjima u prometu.
 • Na graničnim prelazima nema značajnih zadržavanja.

Sve vozače se poziva na oprez i poštivanje prometnih pravila, a građane da budu informirani o najnovijim promjenama i preporukama nadležnih službi.

Cazin.ba

Nastavi čitati

Cazin

Bračni par iz Cazina ne zna za prepreke: Oboje su ali gluhonijemi, ali uspješno vode vlastiti biznis

Cazin je poznat kao grad u Bosni i Hercegovini u kojem cvjetaju biznisi, naročito oni porodični. Senzor donosi jednu doista interesantnu priču iz ovog grada smještenog na samom vrhu naše države.

Bračni par Sulejman i Mevlida Badić, oboje gluhonijemi nastavili su tradiciju koju je prije više od dvadeset godina započeo djed, Sulejmanov otac Mehmed. Oni se naime bave proizvodnjom i prodajom tradicionalnih bosanskih “agdali” kolača i teško je naći kuću u Cazinu da se u njoj ne služe njihove poslastice. Za Senzor govorio je njihov sin Amer.

“Otac i majka su zapravo nastavili ono čime se djed bavio. Mama uglavnom sprema kolače, otac pomaže oko pripreme i prodaje. U ponudi imamo samo tradicionalne kolače: baklavu, ružicu, pitu od jabuka i šljiva i najprodavaniji proizvod – hurmice (hurmašice). Ja sam tu da pomognem u radnji pri komunikaciji s kupcima dok sam ovdje, jer boravim u Austriji”, objasnio nam je ovaj mladić.

Badići se ovime bave iz ljubavi, odnosno nije im to izvor egzistencije.

“Otac ima penziju, djed isto tako. Imamo nekoliko poslovnih prostora, ja boravim u Austriji i novac nije problem. Ovo radimo zato što volimo i zato što znamo i umijemo”, objasnio je.

Pored pomenutih kolača u radnji smo zatekli i nekoliko boca soka i sirupa.

“To je usputno. Fokus je na kolačima, a ovo je ono što sami proizvedemo tokom ljeta od plodova iz voćnjaka ili iz bašte majke Hasibe”. pojasnio nam je Amer.

Pitali smo i za način prodaje i dostave:

“Mi ne vršimo dostavu, jednostavno nemamo potrebe. Svi se kolači uspiju prodati u radnji jer su prepoznati od strane naših sugrađana kao visoko kvalitetan, i sa mnogo preciznosti i pedantnosti napravljen proizvod”, zaključio je našu priču ovaj vrijedni mladić.

“Kolači Badić” se mogu naći na sljedećoj adresi: Ulica Izeta Nanića bb, Cazin ili ih se može kontaktirati na broj telefona 037/514-559

 

 

 

Nastavi čitati

Cazin

U Cazinu uhapšen 36-godišnak, kod njega pronađena veća količina droge

U naselju Mala Lisa, grad Cazin, 36-godišnji muškarac M.D. (36) je lišen slobode nakon što je prilikom pretresa objekta u kojem boravi pronađena veća količina različitih vrsta droge, uključujući marihuanu, speed, kokain, i slično.

M.D. je odmah priveden u prostorije Policijske stanice, a nezvanično saznajemo da se tereti za krivično djelo “Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet narkotičkih sredstava”.

Očekuje se da će policijska istraga utvrditi sve relevantne činjenice vezane uz ovaj slučaj, nakon čega će se donijeti dalje pravne odluke u vezi s optužbama protiv M.D.

Nastavi čitati

Najčitanije