U Cazinu u protekla 24 sata došlo do teške krađe, požara, nepristojnog i drskog ponašanja

0 Komentar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 18°C, dok je vodostaj Mutnice 60,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala tri intervencije: jedno krivično djelo i dva remećenja javnog reda i mira. U Prošićima je došlo do teške krađe, a kada je u pitanju remećenje javnog reda i mira, u Polju je evidentirano paljenje vatre na otvorenom, a u užem gradskom području do nepristojnog i drskog ponašanja te prijetnje da će napasti na život i tijelo drugog lica.

Vatrogasna jedinica je imala jednu intervenciju: gašenje požara pojate u Stijeni.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 53 pacijenata, dok je sanitet korišten jednom.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije na području Cazina prema sljedećem rasporedu:

– dana 16.09.2021. godine od 08:30 do 15:30 kupci sa trafopodručje: Toromani, od 08:45 do 15:15 kupci sa trafopodručje Mizići, od 08:30 do 15:00 kupci sa trafopodručja: Selište;

– dana 17.09.2021. godine od 08:30 do 08:45 i od 15:30 do 15:45 kupci sa trafopodručja: Ljubijankići 1, 2 i 3, Ponjevići 1 i 2,  Bečići i Šukani, od 08:30 do 15:00 kupci sa trafopodručja: Šolići i Stijena 5 – Ilijaševac.

Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a,  kolovoz je suh, a frekvencija vozila umjerenog intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18.09. svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Sanacioni radovi izvode se u mjestu Donja Golubinja na dionici Zenica-Žepče, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćanja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina