Svijet / Zanimljivosti

Ubio suprugu s kojom ima troje djece, pa presudio sebi, poznat je i motiv!?

Uviđaj u porodičnoj kući u Cetingradu gdje su od vatrenog oružja smrtno stradali supružnici upućuje na opravdanost sumnje da je muž ubio ženu, a potom i sebe, što je radna pretpostavka po kojoj se provode dokazne radnje

Policija još nije potvrdila je li u Cetingradu riječ o ubojstvu i samoubistvu u mladoj porodici, ali sve upućuje upravo na porodično nasilje i taj scenario.

Nakon pucnjave koja se dogodila jutros prije 8 sati preminuli su supružnici M.M., rođena 1984., i godinu stariji D.M. Iza sebe su ostavili troje malodobne djece, piše Index.

Prema onome što su istražitelji dosad utvrdili očevidom, D.M. je, nakon što je došao u kuću supruginih roditelja u kojoj je ona bila s djecom i majkom, prvo upucao nju, a onda ubio sebe. Neke neslužbene informacije govore o tome da je M.M. još neko vrijeme pokazivala znakove života, no liječnici Hitne pomoći nisu je uspjeli spasiti.

U kući je bila i majka M.M. koja je bila na spratu sa svojom unučadi, a kada se nakon pucnjeva spustila u prizemlje, zatekla je stravičan prizor.

I mještanka je Hini rekla kako sve upućuje na to da je muž jutros ubio ženu, a odmah potom i sebe. Nije željela odgovoriti na pitanje zna li kakvi su problemi doveli do tako tragičnog čina, nego je kratko rekla da “svi mi imamo neke probleme”.

Ali Indexu je jedan od stanovnika Slunja, u kojem su također mnogi poznavali bračni par, kazao kako je u porodici već bilo porodičnog nasilja i da je ubijena već ranije bila pretučena te da je pobjegla od kuće. Rekao je kako je niko, od policije do socijalne službe, nije zaštitio.

Ovakav scenario potvrđuje i to što je, prema pisanju Večernjeg lista, muškarac imao izrečenu mjeru zabrane prilaska supruzi koja je bila na snazi.

Uviđaj u porodičnoj kući u Cetingradu gdje su od vatrenog oružja smrtno stradali supružnici upućuje na opravdanost sumnje da je muž ubio ženu, a potom i sebe, što je radna pretpostavka po kojoj se provode dokazne radnje, rekao je Hini zamjenik Županijskog državnog odvjetnika.

Govoreći o motivu, zamjenik ŽDO Dubravko Skolan dodao je kako “postoje elementi narušenih odnosa među supružnicima, kao mogući motiv djela“.

PRIJAVLJIVAN JE ZBOG NASILJA U PORODICI

Muškarac je ranije prijavljivan zbog obiteljskog nasilja i prijetnji svojoj supruzi.

“Prema mojim saznanjima, suprug je prijavljivan zbog kaznenog djela prijetnje i nasilja u porodici prema supruzi, a predmet se vodi kod Općinskog suda u Karlovcu. Događaj se zbio oko 7.40”, rekao je Skolan.

Naravno, kazao je Skolan, tijela će se uputiti na Zavod za sudsku medicinu da se “utvrdi vrijeme smrti i vještače strijelne rane” kako bi se “uz te i druge stručne radnje kriminalista i stručnjaka Zavoda za sudsku medicinu i Centra za kriminalistička vještačenja, sa sigurnošću utvrdilo što se i kada dogodilo”.

„Naime, mi za sada ne možemo isključiti da je i netko treći ovo počinio, zato uzimamo sve tragove, pa i one barutnih čestica. Ali mogu reći da u velikoj mjeri smatramo istinitom pretpostavku, posebno prema mjestu i položaju zatečenih mrtvih tijela, da se događaj odvijao usmrćenjem supruge i samoubistvom muškarca“, izjavio je Hini zamjenik ŽDO Skolan.

Neslužbeno se doznaje da su umrli mlađi bračni par, oboje od oko 35 godina, i da su roditelji troje maloljetne djece.

Načelnica općine Cetingrad Marina Kalić rekla je ranije za Hinu da tu nije riječ o ugrožavanju opće sigurnosti, ilegalnim migracijama ili o nekom drugom oružanom obračunu, već o vrlo tragičnom porodičnom nasilju.

Mještani kažu kako su u šoku i kako je riječ o mjestu u kojem se svi poznaju.

“Proživjeli smo i rat na prvoj crti, ali ovako nešto ne pamtimo. To je mlada porodica, u šoku smo svi”, rekao nam je mještanin Cetingrada.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button
Close