Cazin

UČENICE MEDRESE ”DŽEMALUDIN ČAUŠEVIĆ” POBJEDNICE NA 7. DRŽAVNOM TAKMIČENJU SREDNJOŠKOLACA U PODUZETNIŠTVU – MUNJA BUSINESS CHALLENGE 2019

Mladi u našoj domovini Bosni i Hercegovini su suočeni sa mnogim problemima i preprekama za zapošljavanje nakon završetka svog školovanja. Kako bi se uspješnije i bolje pozicionirali na tržištu rada i lakše pronašli zaposlenje trebaju da budu proaktivni.

Mladi se trebaju truditi i pored onog svog formalnog obrazovanja, stjecati različite vještine i kompetencije koje su jako bitne za poslove i zanimanja u budućnosti.
Poduzetnička kompetencija je zapravo niz sposobnosti, vještina i stavova koje treba imati osoba koja želi pokrenuti vlastiti biznis.

Da bi nove generacije razvijale svoj poduzetnički duh, još tokom svog školovanja imaju priliku da to ostvare kroz učešće na takmičenju BUSINESS CHALLENGE .
Munja Business Challlenge je najveće državno takmičenje srednjoškolaca u poduzetništvu koje se redovno održava već nekoliko godina u Bosni i Hercegovini.

Ovo takmičenje se realizuje po međunarodnoj metodologiji globalne organizacije Junior Achivement koji se provodi u više od 100 zemalja svijeta.
Ove godine u 7. Business Challenge-u 2019., državnom takmičenju srednjoškolaca Bosne i Hercegovine koje se održalo 9. aprila u Banjoj Luci, učestvovale su i učenice 3. razreda naše Medrese, Borić Sara i Toromanović Arifa.

Takmičenje se odvijalo na način timskog rada sa istim zadatkom; kreirati profitabilnu turističku uslugu, ponudu ili/i proizvod koji će privući mlade turiste iz inostranstva da na svojim putovanjima posjete i sjeverozapadni dio naše domovine Bosne i Hercegovine. Nakon prezentiranog idejnog projekta timskog rada, učenice naše Medrese su osvojile 1. i 3. mjesto, te se plasirale u finale koje će se održati u Sarajevu, 17.-19.4.2019. godine.
Pobjednički timovi će činiti reprezentaciju Bosne i Hercegovine na ”Poslovnom izazovu Zapadnog Balkana” koji će se ove godine održati u Budvi od 23.-25.4.2019. godine u kojem učestvuju još susjedne zemlje Hrvatska, Srbija i Crna Gora.
Bila nam je velika čast biti dio ovog projekta, predstavljati našu Medresu i pokazati svoje sposobnosti i kreativnosti.

Zahvaljujemo se organizatorima na divnom iskustvu i ukazanoj prilici da iznesemo svoje business ideje.

Izvor: medresa-cazin.ba

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

shares
Close