Udruženje 5+: Tehnologijom do razumijevanja

Udruženje za obrazovne inicijative 5+ u saradnji sa Međunarodnom organizacijiom za migracije, pod pokroviteljstvom USAID-a, započelo je 21.12.2018. godine implementaciju projekta “ Tehnologijom do razumijevanja”.

Ovim projektom će 240 učenika iz  10 srednjih i osnovnih škola sa područja Cazina, Bihaća i Velike Kladuše imati priliku učestvovati u edukativnom programu uz korištenje moderne IT tehnologije i interaktivnih metoda učenja koju je Udruženje 5+ pripremilo za ovu priliku.

Prva radionica je bila organizirana u Osnovnoj školi “Cazin I” godine, čime je zvanično započela interaktivna nastava za učenike koju će izvoditi stručni voditelji. Radionice u drugim školama iz ova tri grada uslijedile su ubrzo nakon radionice u OŠ “Cazin I”.

Kroz seriju od četiri radionice svi učenici će  dobiti priliku da unaprijede znanje o načinima komunikacije, predrasudama i stereotipima, te načinu rješavanja konflikata.

Edukacija će biti zaokružena događajem za sve učesnike i učesnice na kojem će biti proglašeni pobjednici kviza znanja koji će biti organiziran, a pobjednici će osvojiti vrijedne nagrade, te certifikate o učešću u projektu.

Cilj ovog projekta jeste omogućiti učenicima da uvide mogućnost korištenja interneta i tableta u svrhu učenja, a također omogućiti im da se druže i povežu. Projekat se implementira u okviru BHRI programa uz finansijsku podršku Međunarodne organizacije za migracije.

Izvor: Udruženje 5+

Komentariši

%d bloggers like this: