Uznemirujući video / Rusi nisu štedjeli ni stoku: Objavljen snimak ulaska ukrajinske vojske u selo kod Iziuma

Ukrajinska vojska objavila je video u kojem se prikazuje ulazak ukrajinskih vojnika u jedno oslobođeno selo koje se nalazi nadomak okupiranog grada Iziuma koji se nalazi na istoku zemlje.

Kako se može vidjeti na videozapisu koji je objavljen na stranici Oružanih snaga Ukrajine, prilikom ruskog granatiranja, kako kažu, uništena je čitava infrastruktura u selu.

Ono što je posebno šokantno je to da, prema riječima ukrajinskog vojnika, Rusi nisu štedjeli ni domaće životinje, a uništene su kuće i škola. U videozapisu nije bilo riječi o ljudskim žrtvama.

Čini se da su ruske snage zastale južno od Izjuma, prema britanskom Institutu za rat, dok su ukrajinske trupe uspjele odbiti svaki pokušaj napredovanja do sada.Ukrajinska odbrana u regionu je na snazi ​​otkako su tamo počele borbe 2014. godine, a Ministarstvo odbrane Ujedinjenog Kraljevstva kaže da ruske snage nisu uspjele izgraditi veliki momentum u svom dosadašnjem napredovanju.

Uspješna kontraofanziva ukrajinskih snaga oko grada Harkova, sjeverozapadno od Iziuma, također bi mogla otežati ruske operacije u regionu Donbasa u narednim sedmicama, prema Institutu za rat.

klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.