Vatrogasna jedinica Cazin intervenisala u Misaljevićima: Gorio pomoćni objekat

0 Komentar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od -4°C, dok je vodostaj Mutnice 95,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala mirnu noć bez intervencija.

Vatrogasna jedinica Cazin je intervenisala jednom na gašenju požara pomoćnog objekta u Misaljevićima – Razvoj.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 51 pacijenata, dok je sanitet korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje je uredno, nema najavljenih radova.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać-PJD Bihać obavještava kupce da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima narednih dana doći do prekida u isporuci električne energije na području grada Cazina prema sljedećem rasporedu:

Dana 14.01.2022. godine

  • 08:30-09:00 sati trafopodručje Fejzagići.

Dana 15.01.2022. godine

  • 08:00-16:00 sati trafopodručja: Ulica braće šehida, Mala Lisa, Ćuprija, Žrtvava Domovinskog rata, Ostrožac, Brdo Ostrožac, Bajrići, Stijena.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, zbog niskih temperatura u nižim područjima kao i na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima upozoravamo na poledicu na kolovozu. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

 

mojcazin.ba

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina