Connect with us

USK

Velika policijska akcija u Zagrebu: Uhapšen Edin Balić iz Velike Kladuše, saradnik Dine Muzaferovića Cezara

Hrvatski policajci uhapsili su u utorak u Zagrebu Edina Balića iz Velike Kladuše, piše Istraga.ba.

On je jedan od kriminalaca uhapšenih u utorak popodne tokom policijske akcije u zagrebačkom naselju Srednjaci.

 

“Riječ je o akciji koja je koordinirana sa policijama nekoliko zemalja. Među uhapšenim osobama ima stranih državljana iz susjednih zemalja”, kazao je hrvatskim medijima Nikola Glavina, direktor hrvatske policije.

Balić je jedan od najbližih saradnika narko bosa Dine Muzaferovića Cezara. I Balić i Cezar su u bjekstvu od jula prošle godine kada je Tužilaštvo BiH “presrelo akciju” Tužilaštva Unsko-sanskog kantona i tako spasilo organizatore kriminalne grupe koja je u šumama na granici između BiH i Hrvatske uzgajala marihuanu vrijednu nekoliko miliona maraka. U maju ove godine u Kladuši je ubijen Eldin Ćerimovićsvjedok-pokajnik u ovom predmetuIstražni organi sumnjaju da su danas uhapšeni Edin Balić i njegov šef Dino Muzaferović zvani Cezar organizatori ubistva svjedoka Ćerimović.

Prema informacijama Istrage, policijske agencije su imale informaciju da su Balić i Cezar pripremali i likvidaciju Satka Kekića, još jednog narko dilera iz Velike Kladuše.

Iako su u bjekstvu, za Edinom Balićem i Dinom Muzaferovićem nije raspisana crvena Interpolova potjernica. U julu ove godine, nakon što je predmet “Escobar” vraćen u nadležnost kantonalnog pravosuđa, Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona je zatražilo određivanje pritvora Edinu Baliću, Dini Muzaferoviću i Ognjenu Kokiću, što je preduslov za raspisivanje crvene potjernice. Općinski sud je prihvatio prijedlog, ali je Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću kojim je predsjedavao sudija Dino Muslić ukinulo prvostepeno rješenje. Zbog toga za Balićem i Muzaferovićem nikada nije raspisana crvena potjernica, već samo potraga koja važi za teritoriju BiH.

Smrtovnice

Poznat termin dženaze Neziru Redžiću koji je smrtno stradao u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Velike Kladuše!

Nezir Redžić je poginuo u teškoj saobraćajnoj nesreći u naselju Vejinac, općina Velika Kladuša

Nastavi čitati

USK

Tuga u Velikoj Kladuši: 20-godišnji Nezir Redžić poginuo u saobraćajnoj nesreći

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila sinoć u kladuškom naslju Vejinac smrtno je stradao dvadesetogodišnji Nezir Redžić.

Kako je  izjavio Ale Šiljdedić, portparol MUP-a Unsko – sanskog kantona nesreća se desila na lokalnom putu u naselju Vejinac, a u nesreći su učestvovali putničko motorno vozilo marke Passat kojim je upravljao dvadesetrogodišnjak iz Velike Kladuše i moped marke Tomos, a kojim je upravljao dvadesetogodišnjak iz naselja Golubovići.

Od zadobivenih povreda vozač mopeda je preminuo na mjestu saobraćajne nesreće.

Nastavi čitati

USK

Detalji nesreće kod Velike Kladuše: Automobilom pokosio mladića na mopedu, preminuo je

Nedugo poslije nesreće na lice mjesta stiglo je vozilo hitne pomoći iz Velike Kladuše, ali su mogli samo utvrditi smrt vozača mopeda

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila sinoć u naselju Vejinac, na lokalnom putu koji povezuje Veliku Kladušu i Cazin, smrtno je stradao 20-godišnji vozač mopeda iz sela Golubovići, nadomak Velike Kladuše.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP-a USK, njega je pokosio automobil pasat, kojim je upravljao 23-godišnjak iz Velike Kladuše.

“U nesreći koja se dogodila sinoć učestvovali su putničko motorno vozilo pasat i moped marke tomos. Od zadobijenihh povreda motociklsta je preminuo na licu mjesta. Nakon obavljenog uviđaja utvrđeno je kako je uzrok nesreće neprilagođena brzina kojom se kretao automobil, uslijed čega je vozač izgubio kontrolu nad vozilom”, rekao je Šiljdedić, prenose Nezavisne novine.

Nedugo poslije nesreće na lice mjesta stiglo je vozilo hitne pomoći iz Velike Kladuše, ali su mogli samo utvrditi smrt vozača mopeda.

Zbog potreba uviđaja, kojeg je proveo nadležni tužilac Tužilaštva USK, pomenuti put je bio zatvoren na period od nekoliko sati.

Nastavi čitati

Najčitanije