USK

VIDEO Pakistanac na čelu kriminalne grupe, policajci iz Bihaća pomagali krijumčarenje migranata

Akcija usmjerena protiv kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem migranata. Na čelu grupe bio Pakistac nastanjen u Bihaću. Policijske agencije pretresaju više od dvadeset lokacija.

Pripadnici Granične policije od jutros pretresaju više od dvadeset lokacija na području Unsko-sanskog kantona, saznaje Istraga.ba. Akcija je usmjerena protiv krijumčara migrantima. Među osumnjičenima je i jedan pripadik MUP-a USK.

 

Granična policija, prema informacijama Istrage, vrši pretrese na području Bihaća, Cazina i Velike Kladuše, a pod istragom su najmanje 23 osobe, od čega je većina bh. državljana. Kao vođa ove kriminalne grupe označen je Ahmed Iftkhar iz Pakistana, a među njegovim pomagačima Sead Mukanović koji je ranije hapšen zbog krijumčarenja migranata, ali i službenik MUP-a USK-a Amel Čaušević.

Istražitelji sumnjaju da je ova kriminalna grupa, zajedno sa još nekim službenicima MUP-a USK-a, organizirala krijumčarenje migranata na teritoriju Hrvatske. Za ove akcije koristili su rent a car kuće sa područja USK, a policajci su otkrivali lokacije na kojima se nalaze patrole, kako bi ih krijumčari mogli izbjeći.

 

istraga.ba

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button