(VIDEO) Potresna ispovijest sestara Klico: Država je bila dužna spriječiti ubistvo naše majke, nadamo se da će ovo gledati policija

0 Komentar
Sestre Klico za Oslobođenje o ubistvu majke Jasmine, događajima koji su prethodili tragičnom činu, (ne)reakcijama nadležnih…

Facebook status Amre Klico, kćerke brutalno ubijene Jasmine Klico, prije nekoliko dana je potresao bosanskohercegovačku javnost.

Naš portal je u cijelosti prenio potresnu ispovijest Amre Klico, koja je odlučila o svemu progovoriti kada je na Facebooku pročitala objavu Faruka Mešića, Tuzlaka, koji je javnost upoznao sa sličnim slučajem kroz koji prolazi njegova prijateljica.

U svom statusu, Amra Klico je skoro do detalja opisala traumatični period koji su preživljavali ona, sestra i njena majka Jasmina. Nakon toga, kako je rekla Amra, dobila je mnoštvo poruka od osoba koje trenutno prolaze kroz slična traumatična iskustva.

Kako je kazala u svojoj Facebook ispovijesti, sve je počelo u firmi u kojoj su zajednički radili njena majka i zaštitar Elvir Hajdarević, koji će njenu majku proganjati narednih nekoliko godina, a da pri tome niko od nadležnih nije mogao ili nije želio da zaštiti Jasminu i njenu porodicu.

Sa vremenom je postajalo sve gore, teror je bio sve jači i neizdržljiviji, a kulminiralo je brutalnim ubistvo Jasmine Klico, koje se dogodilo 5. decembra 2020. godine.

Elvir je, kao u filmovima, bez da ga je iko pokušao spriječiti, preskočio ogradu firme u kojoj je radila Jasmina, došao do njenog radnog mjesta i u nesretnu ženu ispalio više hitaca. Jasmina je povredama podlegla nakon nekoliko dana.

Hajdarević je zbog tog krivičnog djela prije nekoliko dana osuđen na 11 godina zatvora, ali čini se da je tek Amra Klico svojim statusom otkrila zaista zastrašujuću pozadinu koja je dovela do svega.

Novinari Oslobođenja su stupili u kontakt sa Amrom Klicom, te je ona zajedno sa svojom sestrom Ajlom, za naš portal još jednom ispričala detalje ovog tragičnog slučaja, u nadi kako kažu Amra i Ajla, da svojom ispovijesti možda spase neki život u budućnosti.

oslobodjenje

Pogledajte i ove članke

Ostavi komentar

Portal grada Cazina