BiH

VIDEO Staša Košarac objasnio razlog svog dolaska na korona-dernek: Nisam bio dugo…

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac objasnio je razloge svog dolaska na skandalozni korona-dernek koji je održan u ponedjeljak navečer u jednom ugostiteljskom objektu.

https://cazin.ba/foto-veliki-korona-dernek-u-sarajevu-uz-ministra-kosarca-pjevaju-serif-konjevic-koke-halid-beslic-hari-mata-hari/

Košarac nam je kazao da je organizator rođendanske proslave doktor Šabanović veliki prijatelj njegove porodice.

“Kada mi je majka bila bolesna, on je bio tu da pomogne. Kasnije kada je bio bolestan moj stric, opet je bio tu. On je bio uz moju porodicu i ja takvog čovjeka ne mogu odbiti. Doktor Šabanović je pomogao cijelu Sarajevsko-romanijsku regiju, kome god da je trebalo”, izjavio je državni ministar.

Dodao je da nije znao da će u objektu biti puno ljudi niti ko će sve prisustvovati.

“Došao sam da čestitam rođendan prijatelju, sjeo i popio piće. Nisam se dugo ni zadržao. Razumijem sve, postoje sankcije i neka je policija odradila svoj posao”, poručio je Košarac.

Da li će Košarac snositi određene sankcije i u SNSD-u zbog kršenja zakona, ostaje da se vidi.

Hirurgu Jusufu Šabanoviću, kako saznaje Klix.ba, sada prijeti suspenzija zbog korona-derneka koji je u Sarajevu organizovan povodom njegovog rođendana.

Podsjetimo, sinoć oko 22 sata nakon što je Klix.ba izvijestio da se odvija zabava, policija je prekinula korona-dernek na kojem je prisustvovalo blizu 20 osoba. Oni su nepoštujući mjere Federalnog štaba civilne zaštite i Kriznog štaba KS boravili u ugostiteljskom objektu koji je morao biti zatvoren, također naredbom nadležnih organa.

Pored Košarca za stolom su bili i pjevači Halid Bešlić, Hari Mata Hari, Semir Cerić Koke, Šerif Konjević i drugi. Tu je bio i dekan Veterinarskog fakulteta Nihad Fejzić koji je inače član Naučnog tijela za praćenje i analizu situacije izazvane koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

klix

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close