Sport

VIDEO Sudije nakon drame uz pomoć policije napustile Gradačac, oštećen im i automobil

Olimpik je jučer u Gradačcu u okviru sedmog kola Prve lige FBiH pobijedio ekipu Zvijezde rezultatom 2:0, ali meč je obilježio desetominutni prekid zbog domaćih navijača te drama nakon završetka utakmice.

Naime, navijači Zvijezde su sredinom drugog poluvremena izazvali prekid jer su bili nezadovoljni odlukama sudija tokom susreta, a prije svega zbog dosuđenog penala za Olimpik te crvenog kartona za njihovog igrača.

Iako je utakmica bila nastavljena nakon deset minuta te uspješno privedena kraju, dobar dio gledatelja ostao je na tribini iznad službenih prostorija pa su sudije zabrinute za svoju sigurnost odlučile dugo ostati na terenu Banja Ilidže.

Policija im je pritekla u pomoć i uz njihovu pratnju uspjeli su doći do prostorija kluba, a nekoliko sati kasnije uz veliko osiguranje napustiti stadion i Gradačac.

Suci napustili Gradačac

Gepostet von Prva liga am Samstag, 21. September 2019

Ipak, nisu prošli bez posljedica budući da im je stradao jedan od automobila, što se vidi na fotografijama koje su se pojavile na društvenim mrežama.

Glavni sudija utakmice bio je Sanel Silić iz Cazina, a pomoćnici su mu bili Amir Hušidić (Velika Kladuša), Sahib Smriko (Zenica), Dragan Stojnić (Mostar), Mirza Kazlagić (Cazin) i Josip Martinović (Čapljina).

Nogometni savez Federacije BiH se još nije oglasio o incidentu koji se dogodio u Gradačcu.

klix

Tagovi

Slični članci

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close