Sport

Vika, galama, nasrtaji: Igora Štimca napao sin, policija morala intervenirati

Luka Štimac, sin poznatog bivšeg hrvatskog fudbalera i trenera Igora Štimca, prijavljen je policiji za porodično nasilje i remećenje javnog reda i mira.

Nakon privođenja u policiju u četvrtak navečer bio je toliko pijan da nije mogao razgovjetno reći šta se dogodilo.

Kako saznaje Slobodna Dalmacija, malo iza 19 sati došlo je do svađe između sina i oca da bi u nekom trenutku pijani mladić napao i sestru.

Prvo je vikao na oca ispred zgrade i na stepeništu zgrade na periferiji grada. Kada je situacija eskalirala, počeo je fizički nasrtati na njega i udarati ga rukama gdje god je stigao.

Pokušavajući smiriti situaciju, njegova sestra je izašla vani nakon čega dolazi do situacije u kojoj se i nasilni mladić povrijedio. Naime, pokušao je preskočiti ogradu terase, ali kako je bio pod uticajem alkohola pao je i povrijedio se.

Prilikom toga nastavio je s vikanjem i galamom i pokušajima prelaska ograde. Kada ga je sestra ponovno pokušala smiriti udario je i nju. Svemu su svjedočili susjedi ne usuđujući se miješati u situaciju, ali su pozvali policiju.

Nakon dolaska policije odveden je na Hitnu pomoć gdje je utvrđeno da ima teške tjelesne povrede, frakturu potkoljenice i ručnog zgloba. Sestra mu i otac nisu trebali ljekarsku pomoć.

Zapisnik su napravili službenici Druge policjiske stanice Split koji su podnijeli i optužni prijedlog protiv mladića u kojem su navedena dva prekršaja. Nakon što se otrijeznio u petak ujutro priveden je na Prekršajni sud u Splitu.

Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close