Više stotina policajaca traga za Edinom Gačićem

Podsjećamo, Gačić je prošli ponedjeljak u mjestu Podorašac kod Konjica ubio i Sauda Sultanića i od tada se nalazi u bijegu.

Policijski komesar Ministarstva unutrašnjih poslova KS Mevludin Halilović kazao je da je potraga za Gačićem intenzivna i da za njim tragaju policijski timovi.

Naše ekipe tokom cijelog Kantona Sarajevo je sastavljena od istražitelja i pripadnika timova Jedinice za specijalističku podršku, koji provjeravaju sve informacije i idu u preglede teritorija koje dobijamo od građana – kazao nam je Halilović.

Istaknuo je da je posebno izražena saradnja sa Federalnom upravom policije na pregledu i pretresu područja oko Suhodola i Tarčina.

Danas smo intenzivno pregledali područje Suhodola i Tarčina, a sve u saradnji sa policijom ZDK i SBK i HNK, kao i pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Uključena je i OSA na pregledu šireg lokaliteta Suhodola – navodi Halilović za avaz. 

Komesar je napomenuo da je nekoliko stotina policajaca uključeno u potragu za Gačićem.

Od ranih jutarnjih sati, pa sve do večernjih sati na terenu je 850 policajaca, koji potražuju Gačića, ali i koji rade na osiguranju svih manifestacija, prije svega mislim tu na EYOF. Apeliram na građane da ukoliko imaju bilo kakvu informaciju, da se slobodno jave i nazovu policiju, jer će se svaka informacija provjeriti – zaključio je Halilović.

 

Izvor: avaz

Komentariši

%d bloggers like this: