Vođa zloglasnih “Noćnih vukova” pisao Dodiku: Svima nam je potrebna Rusija, moramo cijeniti jedni druge i boriti se!

Aleksandr Zaldostanov Hirurg, vođa zloglasne ruske bajkerske skupine “Noćni vukovi” i prijatelj predsjednika Rusije Vladimira Putina, poslao je prije dva dana pismo Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva BiH i lideru SNSD-a te Goranu Tadiću, vođi Noćnih vukova Republike Srpske kako bi se zahvalio na to što su u Banjoj Luci organizirali skup podrške Rusiji tokom invazije na Ukrajinu.

Hirurg je pismo zahvale objavio na službenom Telegram nalogu.

Na početku pisma kaže:

– Draga moja braćo Srbi, Nijemci i Australci. Dragi brate Gorane! Poštovani Milorade Dodik.

U pismu je priložio i video s skupa podrške Rusiji u Banjoj Luci.

Potom Hirurg navodi  da su “oni ti koji se bore za pravdu, za istinu”.

– Danas nam Zapad nudi svoj projekt, u kojem blijedi sve ljudsko! U ovom projektu nema nacionalnosti, nema država, nema muškaraca i žena, nema Boga, pa prema tome, nema dobra i zla – nema Istine, što znači – nema pravde!!! U takvom svijetu nemamo šta raditi! Otuda i naše odbijanje poslušnosti – piše Zaldostanov.

I dok cijeli svijet gleda slike stravičnih stradanja u Ukrajini, slike porušenih porodilišta, dok gleda urbicid u Kijevu, Harkovu, Hersonu, Mariupolju, Zaldostanov ostrašćeno u pismu navodi da je danas “svima potrebna Rusija – branilac slabih i potlačenih”?!

– Trenutna kriza je gora od kuge. Ona leži izvan granica lokalnog sukoba, izvan sankcija i ekonomije. I dalje ćemo vjerovati u Boga, cijeniti jedni druge i boriti se!! Čekam te 18.marta u Sevastopolju, na godišnjicu ruskog proljeća. Vidimo se – napisao je.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.