Svijet / Zanimljivosti

Vučić o zagađenju u Beogradu: Ne pretjerujte, služio sam vojsku u Sarajevu, kao srčani bolesnik znam…

Moje troje djece živi u najzagađenijem dijelu Srbije i Beograda, u Novom Beogradu pa Vukana redovno izvodimo napolje, najnormalnije… I mene izvodili moji – rekao je Vučić


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je jutros u jutarnjem programu gdje je govorio o aktuelnim temama, a između ostalih, i o zagađenju, prenosi Kurir.


Gostovanje je otvoreno temom zagađenja za koju je rekao da je realan problem ali i kampanja. Problem jeste ali ne u mjeri i na način na koji se mediji njime bave jer eto niko nije pomenuo da Beograd i juče i prekjuče ima isti nivo zagađenja kao, recimo, Milano u Italiji, jedan od najbogatijih i najrazvijenijih gradova.

– Moje troje djece živi u najzagađenijem dijelu Srbije i Beograda, u Novom Beogradu pa Vukana redovno izvodimo napolje, najnormalnije… I mene izvodili moji – rekao je Vučić na samom početku jutarnjeg gostovanja dodajući da je danas problem globalno zagrijavanje, zatim povećanje drumskog saobraćaja. Povećanje standarda donijelo je i veći broj automobila tako da danas u Beogradu ima čak 650.000 automobila, duplo više nego prije 10 godina. On je dodao da je situacija sa zagađenjem bila ista kad je i on bio dijete.


– To je ista histerija kao sa mlijekom. Ne žive moja djeca ko zna gdje, nego ovdje… Piju isto mlijeko, udišu isti vazduh – rekao je Vučić.


On se dotakao i tzv. Air Visual sistema za mjerenje zagađenosti za koji je rekao da su ga Hrvati postavili na Plitivice i tamo mjeri zagađenje u najčistijem dijelu a u Srbiji nije ni na Povlenu ni na Staroj planini gdje je vazduh čist nego u Beogradu, Kosjeriću.    


Vučić je dodao i da je problem grijanje na drva i ugalj, a eto ljudi u Srbiji su i protiv mini-hidroelektrana iako su one najveći izvor zelene energije.


Predsjednik je dodao da nema mjesta panici i da je vojsku služio u Sarajevu na Lukavici i da je tamo kao srčani bolesnik osjećao probleme a da ih ovdje ne osjeća pa pozvao javnost da ne pretjeruje.


VoditeljkiJovani koja ga je pitala zar ne osjeća u ustima nešto, on je rekao: Ne, a vi osjećate? ’Ajd nemojte da izmišljate.


Tagovi

Slični članci

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Close