Vulić: “Schmidt je iskompleksiran jer Milorad Dodik neće da se sretne s njim ni u prolazu”

“Schmidt je njemački turista i gost bošnjačkog Sarajeva.”

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Sanja Vulić upitala je kojom odlukom ili zakonom je omogućeno turisti da postavlja pitanje i drži slovo legitimno izabranom članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda srpskog naroda koji iznosi svoj i stav svog naroda.

Ona je naglasila da Christian Schmidt, njemački turista i gost bošnjačkog Sarajeva, ni u jednom momentu nije osudio izjave koje su Bošnjaci uputili Srbima, niti mu je to palo na pamet, ali je zato spreman čak i da ućutkuje srpske predstavnike u državnim institucijama.

 

“Milorad Dodik je predstavnik srpskog naroda i Republike Srpske, lider naroda kakav Schimidt neće biti ni za pet života, bez obzira na mentorstvo Bošnjaka. On ima kompleks, jer Milorad Dodik neće ni u prolazu da se sastane s njim, s obzirom na to da nema relevantnu odluku Vijeća sigurnosti UN. A i da je ima, ko je on da nekome govori da ćuti“, naglasila je Vulić.

Kao rođena Sarajka, državljanin BiH i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, Vulić je upitala Christiana Schmidta ko je on i šta želi u BiH i kada će “zatvoriti svoja usta puna mržnje prema Srbima”?

Možda bi i Vi, kao i Vaši prijatelji Bošnjaci željeli da mi, Srbi, samo ćutimo, klimamo glavama u raznim ambasadama i provodimo vašu volju. To nećete dočekati i Vi to znate. Zato Vam i smeta Milorad Dodik jer misli svojom glavom, ima stav i mišljenje i zato ga građani Republike Srpske i biraju”, poručila je Vulić.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.