Vulin opet o svom snu: Garantujem da će biti stvoren kad tad “srpski svet”

On je istakao da bh. entitet RS nisu stvorile velike sile nego srpski narod

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin poručio je danas u Banjoj Luci da Srbija nikad neće napustiti RS. On je kao predsjednik Pokreta socijalista potpisao sporazum o međustranačkoj saradnji sa predsjednikom Socijalističke partije Srpske Goranom Selakom.

Vulin je ukazao da su bliži odnosi i čvršće veze garant stvaranja “srpskog svijeta”, te se nada da će se u narednom vremenu omogućiti da svi Srbi, bez obzira gdje se rađaju, imati pravo na državljanstvo Srbije.

On je istakao da bh. entitet RS nisu stvorile velike sile nego srpski narod i njegova potreba da bude institucionalno organizovan i zaštićen na prostorima sa ove strane Drine.

Vulin je dodao da srpski narod, koji ima iskustvo Jasenovca, Oluje, 17. marta na Kosovu i Metohiji, nema pravo da nekom drugom prepusti svoju sudbinu i da neko drugi odlučuje o njemu.

– Zato se moramo povezivati i zato moramo biti čvršći. Čvrsto vjerujem da građani Republike Srpske treba da kažu šta misle o izborima u Srbiji i onima koji vladaju u Srbiji. Baš kao što čvrsto vjerujem da građani Srbije treba da misle i treba glasno da kažu šta misle o Republici Srpskoj i političkom životu u Srpskoj – istakao je Vulin.

On je ocijenio da stvaranje bližih odnosa i čvršćih veza između političkih činilaca u životu Srbije i Republike Srpske garantuje da će biti stvoren “srpski svijet”.

– Čvrsto vjerujem da na nekim budućim izborima možemo da imamo zajedničke liste i zajedničke poslanike. Čvrsto vjerujem da je to neophodno, jer stvoriti ‘srpski svijet’ znači objediniti sve elemente našeg zajedničkog života – od ekonomije do politike. Vjerujem da je to moguće – rekao je Vulin.

On je rekao da građani treba da znaju da svi učesnici političkog života u Srbiji i RS podrazumjevaju i ne odstupaju od toga da je RS stvorena u Dejtonu i da ispod toga ne može da se ide.

– Srbija nikada RS neće napustiti. Dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju, RS će biti čuvana, branjena i pomagana – istakao je Vulin.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.